fbpx

Una din problemele Twitter este faptul ca oamenii folosesc diverse aplicatii pentru a verifica contul lor, renuntand astfel sa intre pe site. In incercarea lor de monetizare a continutului si de a deveni profitabili, homepage-ul Twitter joaca un rol important. Acolo apar recomandarile platite de conturi pe care sa le urmaresti, trendurile platite, tweeturile sponsorizate sunt evidentiate, deci e clar ca exista tot interesul ca lumea sa foloseasca Twitter.com in locul aplicatiilor pentru verificarea contului. E la fel ca si Facebook, banii vor veni daca lumea sta pe site, daca interactioneaza, daca fac trafic, daca vad reclame si recomandari pentru branduri care platesc.

In Septembrie Twitter a adaugat suport pentru  Flickr, YouTube si iTunes, astfel ca utilizatorii sa nu paraseasca site-ul cand vor sa vada fotografii, clipuri video sau sa asculte muzica.

Acum se adauga servicii noi, pe aceeasi idee, de pastrare a utilizatorului pe site:  blip.tv,  Instagram, Rdio, SlideShare si Dipdive. Orice, doar sa nu plecati.

Aceeasi idee se aplica si la bloguri. Vad multi bloggeri care trimit cititorii pe pagina lor de Facebook sau pe contul lor de Twitter, in loc sa ii aduca pe utilizatorii din acele retele sociale pe blog. Vad multi bloggeri care sunt foarte activi in retelele sociale, dar tot mai putin pe blog, desi lucrurile importante ar trebui sa ramana pe blog.

Bloggerii uita ca baza lor e blogul, nu retelele sociale.

Intrebarea e: ce le iese bloggerilor daca isi alunga cititorii de pe blog?

RECOMANDĂ
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   

2 Comentarii

 1. Dupa parerea mea… un blogger bun, este un blogger care castiga bani din blogging (cam in 90% din cazuri si cam acesta este scopul lor in afara sau pentru personal branding). Ceilalti 10% din oameni tin doar un jurnal virtual… cel putin cam asta e tendinta in EU si USA.

  LA NOI proportia este invers si se vede.

  Ai punctat foarte bine unele lucruri. Cine face bani din bloggind… nu cred ca face greselile mentionate mai sus… cine le face, nu castiga bani… simplu.

  • Pai la noi abia de vreo 2-3 ani au inceput sa apara bloggerii care traiesc exclusiv din blogging, de aici si greselile.

Lasă un comentariu