fbpx

Nevoia de a pleca în vacanță cât mai departe

Iarna asta văd că sunt la modă Zanzibar și Maldive printre români, că e frumos la 30 de grade, cu mare și soare, când în România sunt -10. Nu am nici o problemă cu asta, bravo celor care au mers. Totuși, cred că am ajuns un pic obsedați de realizarea unor vacanțe cât mai departe de casă și uităm că avem locuri faine și în țară, uneori chiar aproape de localitățile pe unde locuim.

Ținând cont de faptul că pandemia va mai dura o bucată de timp, planul pentru perioada următoare e același pe care l-am aplicat și anul trecut. Mai puține vacanțe lungi, citybreak-uri și alte din astea, cel puțin până când ajungem la vaccinuri, și mai multe ieșiri de o zi, plecat dimineața de acasă, condus 2-3 ore, urcat pe Ceahlău sau alt munte și revenit seara acasă.

Cred că uneori ajungem să căutăm vacanțe cât mai extravagante, în locații exotice, de pe alte continente, nu neapărat pentru că am terminat de văzut tot ce era în țara sau regiunea unde stăm, ci pentru că simțim nevoia de a ieși în evidență, de a le arăta altora că noi știm să ne distrăm, că ne permitem (chiar dacă e pandemie).

Pe ideea de mai sus am constatat că personal suntem mai ok, mai relaxați dacă reușim să plecăm în fiecare weekend, fie și pentru câteva ore, în loc să planificăm 1-2 vacanțe de 1 săptămâna pe an.

Acum 2 săptămâni am tras o fugă la pârtia de la Ghimeș pentru sanie, că în oraș aveam doar noroi, după 2 ore de condus fetele erau bucuroase în zăpadă. Ieri am condus 15 minute până pe Măgura, am găsit dealuri pline de zăpadă cu peisaje din alea bune pentru Instagram, și eram singuri, a trebuit să ne construim propria pârtie. La fel, distracție maximă, și după 3 ore eram acasă.

Probabil o să continuăm pe linia asta, provocarea acum e să găsim cât mai multe locuri noi de vizitat, cu plecarea și întoarcerea în aceeași zi.

Recomandă

4 Comentarii

  1. Cu pandemia asta nici eu nu m-aș îndepărta prea mult de casă pentru cel puțin încă un an. Dar de nu ar fi și aș avea de ales, cu toate frumusețile de la noi…fără să clipesc as alege varianta cu continentul diferit. Am incercat in trecut și acolo mi-a rămas gândul. Nu-i vorba de figuri, dincolo de costul biletelor care poate fi mai piperat, cu restul dacă ești cu capul pe umeri și fără fițe inutile, poți face o vacanță făină și relativ ieftină. Iar dacă ești fan experiențe noi, e ca un Disneyland pt adulți. Totul e nou și total diferit de ce găsești pe la noi sau chiar și în Europa, de la mâncare la cultura,arhitectura, fauna& flora,etc. Aia-i kriptonita mea.
    Dar ai și dreptate, mulți merg doar să epateze și să dea un check-in exotic. Pentru o plajă cu un palmier și restaurante luxoase se găsesc și locații mai apropiate.

  2. Pe mine condusul ma sperie. Exclud din start sa trec pe Valea Prahovei, pe Valea Oltului e aproape la fel de rau in ultimul timp, spre Buzau nu ai mare lucru de vazut/facut. Where to go?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *