fbpx

Vanatoarea de fantome continua

Citeam zilele trecute despre demisia Alexandrinei Gătej din functia de consilier prezidential. Pe scurt ea a demisionat dupa numeroasele acuzatii aparute in presa, desi CNSAS a decis ca nu a colaborat cu Securitatea.

Am citit la Sebi si la Zoso comentariile lasate la articole. Toti se leaga de faptul ca a fost recrutata de Securitate cu 2 luni inainte de revolutie, dar nimeni nu s-a documentat cu privire la realizarile ei profesionale si la faptul ca a fost doar recrutata, nu a furnizat niciodata informatii. Stiu ca generalul Pacepa  estima ca numarul colaboratorilor efectivi ai Securitatii in Romania a fost de 2 milioane, deci nici nu vreau sa ma gandesc cati romani au fost recrutati in total dar nu au furnizat informatii. Adaugam la asta faptul ca in decembrie 1989 erau 23 de milioane de locuitori si rezulta ca aproximativ unul din 10 romani colabora cu Securitatea. Ouch!

Consilierul prezidenţial Alexandra Gătej a fost recrutată de Securitate în septembrie 1989, pentru eventuale misiuni de contrainformaţii în sectoarele economice, însă nu a dat nicio informare ofiţerilor, astfel că CNSAS a decis că nu poate fi considerată colaborator.

Am aruncat o privire pe CV-ul Alexandrinei Gatej. Timp de cativa ani buni a fost director de marketing si chiar presedintele filialei din Europa Centrală şi de Sud al unei micute companii de care poate ati mai auzit, Unilever. Poate ca lucrurile astea nu conteaza in Romania, o tara unde vanatatoarea de fantome ale comunismului nu s-a incheiat, dar cred ca tipa avea destula experienta in spate pentru functia de consilier prezidential.

Oare cati dintre politicieni actuali sunt curati ca lacrima, si cand spun curat nu ma refer la faptul ca au fost recrutati, ci la colaborari efective cu Securitatea sau la faptul ca au fost membrii PCR cu functii importante, iar acum sunt adepti ai democratiei. Reconversie profesionala, cum ar veni.

Eu cred ca mai avem mult de mers pana cand functiile din guvern vor fi acordate in functie de competente si realizari profesionale, si abia atunci cand vom avea oameni care stiu ce fac vom incepe si noi sa ne dezvoltam ca tara.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *