fbpx

Dacă nu poți să te descurci în viață fără internet e cam nasol

Jessy Taylor e o tipă ce avea 150k followeri pe Instagram. S-a trezit cu contul șters din senin și s-a apucat să bocească pe Youtube, că fără followeri viața ei e pustie, ea câștiga bani doar din treaba asta, parteneriate cu branduri, afișat fundul pe internet, și în viața reală nu ar putea să se descurce, a lucrat doar la McDonalds, și nu ar vrea să se întoarcă la un job din ăsta normal, cum facem restul de 99,99% din populație. Și asta, dragii mei, a picat fix când mi-am întrebat și eu prietenii ceva simplu pe Facebook: Să spunem că mâine pică internetul de tot și nu mai revine niciodată, deci ne întoarcem în anii 80, doar cu radio, tv și ziare. Ce job ai avea, ți-ai putea face treaba de acum fără internet?

Să nu credeți că nu apreciez beneficiile internetului, mie mi-a schimbat viața, cam tot ce am construit și lucrat în ultimii 10 ani are legătură cu internetul: blogul, agenția, conexiunile din diverse domenii, clienții, toate au venit într-un fel sau altul prin intermediul online-ului.

Dar e important de reținut că eu m-aș putea descurca și fără internet: am lucrat în vânzări cu ceva succes, adică atingeam și depășeam targetele, am făcut marketing offline cel puțin la modul acceptabil, dacă m-au căutat firmele pe mine să mă angajeze de la concurență, și în lipsă de altceva cred că mi-aș putea găsi și un job de copywritter sau jurnalist, ceva legat de scris texte pentru reclame sau articole la ziare, că nici blogul ăsta nu se scrie singur.

Totuși, sunt mulți oameni și mai ales multe fete care depind complet de internet pentru a câștiga un ban, câștigă bani depinzând complet de o rețea sau o aplicație. Nu mă refer doar la fashionistele și influencerițele apărute ca ciupercile după ploaie, mă refer și la toți experții social media care vând servicii gen postat mesaje pe Facebook sau dat boost la post sau pus hashtag-uri pe Instagram. Ăștia ar muri de foame fără internet, că în viața reală trebuie să oferi beneficii concrete pentru a fi plătit, nu like-uri.

Voi v-ați gândit vreodată cum ar fi viața voastră fără internet, ce job ați avea, în ce domeniu ați lucra?

Recomandă

6 Comentarii

  1. Jobul actual depinde de internet în proporție de 100%. Dacă aș rămâne fără internet, aș emigra acolo unde este internet :)) doar dacă s-ar închide internetul de tot, în toată lumea, atunci probabil aș face produse artizanale și le-aș vinde prin târguri. Sau un food-truck ceva, tot prin târguri și festivaluri.

  2. La asta se ajunge daca citim doar de pe net, comunicam doar pe net, si sa ne ghidam in trafic o facem cu GPS, nu mai ne batem noi capul cu harti si alte cele…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *