fbpx

Ți-ai transmite viața pe internet pentru bani?

Ne-am obișnuit și noi cu platformele de live streaming gen Twitch, unde gamerii ne arată cum se joacă, cu influencerițele care postează stories non stop pe Instagram cu toate nimicurile din viața lor, dar ce fac chinezii mi se pare în continuare science fiction, duc totul la un alt nivel.

Sunt agenții care caută tinere talente și le învață cum să facă bani transmițându-și toată viața pe internet. Vedetele care fac livestreaming câștigă mai bine decât starurile pop. Sponsori generoși dispuși să dea bacșișuri sunt destui, că audiența e de peste 560 de milioane de persoane pentru platformele de live streaming.

Mai țineți minte show-urile gen Big Brother? Asta e fix la fel, numai că oricine poate participa, de la el de acasă, e suficient să arăți bine pe cameră. Sunt bune documentarele de genul ăsta pentru adolescenții din ziua de azi, care cred că totul e roz dacă te faci tiktoker sau vlogger.

Recomandă

6 Comentarii

 1. Cred că întrebarea e doar “în ce grad ți-ai partaja viața pe Internet?”.

  Când intri pe un site, se salvează date despre tine. Cauți ceva, se salvează. Folosești rețele sociale, alte date. Și tot așa.

  Da, video cu tine aproape 24/7 arată un procent mai mare de date partajate, dar și dacă nu faci în gradul ăsta, tot sunt multe date despre tine.

  • Sunt și la noi destui vloggeri care partajează tot pt bani și practic din asta își câștigă existența. Mariciu, par example. Nu știu dacă o fi bine sau nu, dar eu, mai retras de fel, nu as putea.

   • Comparația nu are nici un sens. Mariciu nu are o agenție care îi dictează ce să facă, își face agenda proprie, nu pune pe internet tot ceea ce face (cred) și e autentic, nu merge pe trenduri. Plus că nu face bani din bacșișuri, ci din colaborări și sponsorizări. Nu cred că ai plătit ca să te uiți la clipurile lui, nu?

    • Nu mă înțelege greșit. Am comentat doar despre expunerea voită pe internet și că eu nu as face asta , mai timid fiind. Ca și pe tine, îl urmăresc și pe Mariciu și va respect și apreciez pe amândoi.

     • Nu era vorba de tine, voiam doar să clarific că e o mare diferență între ce face Mariciu, vlogging, și ce face tipa din documentar sau alții, live streaming cu monetizarea acelui stream. Nici eu nu sunt prea confortabil în fața camerei, dar cea mai mare problemă la conținutul video e că îți ia foarte mult să filmezi, editezi și să scoți ceva de calitate. Am avut și eu niște încercări, dar nu am de unde să scot 2-3 ore pe zi din care obțin un clip de câteva minute acceptabil. 🙂

  • Ai nu e partajarea vieții, ci a unor date personale, și nu are acces publicul larg la ele, cum e cazul conținutului postat public, ci companiile unde ai introdus acele date în formulare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *