fbpx

Video: Ce cred străinii despre România

What do you think about Romanians? e un film făcut de Tică Darie, un student român ce studiază în Copenhaga, cu mai mulți străini care spun sincer ceea ce cred și știu ei despre români și România. Ar trebui să ne dea de gândit puțin.

Îmi place că majoritatea străinilor se feresc să tragă concluzii pripite despre România plecând doar de la experiențele prin care au trecut ei cu românii (sau țiganii din România). Totuși, pentru mulți dintre ei primul contact cu România are legătură cu românii care au plecat în afară, și adesea contactul ăsta nu a fost unul plăcut, iar experiențele lor nu sunt mereu pozitive. Păcat.

Recomandă

2 Comentarii

  1. Foarte interesant. M-as fi asteptat ca mai toti sa zica de Hagi, Nadia Comaneci, Ceausescu sau Dracula si de aici sa generalizeze asupra tuturor romanilor. Dar imi place mult cum gandesc. Daca n-au avut contact prea mult cu noi, nu vor sa aiba prejudecati. Iar pentru ceilalti ori suntem tigani (din experiente personale si mai ales media), ori suntem oameni muncitori. Cred ca ar trebui sa ne axam mai mult pe ideea asta, de oameni muncitori. Cine a venit in Oslo e clar pus pe treaba! Sper ca macar cei intervievati de Tica sa ramana cu impresia ca suntem oameni buni:)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *