fbpx

HTC Windows Phone 8x în teste

Am primit săptămâna trecută de la Orange, în cadrul programului Orange Smartphone Testers, ultimul smartphone de top HTC, Windows Phone 8x, un device cu procesor dual-core la 1.5 GHz, 1 Gb RAM, cameră de 8 MP ce filmează full HD și ecran de 4,3 inchi. Prima impresie e una bună, mai ales pentru mine, utilizator de smartphone cu Android. Mai jos vedeți telefonul alături de LG Optimus Black:

Vedeți voi, acum 2 ani, când a fost lansată prima versiune a sistemului de operare Windows Phone am fost tentat să îmi cumpăr un smartphone cu acest OS, dar oferta era slabă, prea puțini producători scoteau telefoane bune cu Windows Phone, sistemul de operare încă nu beneficia de foarte multe aplicații create de către developeri, plus că lipseau niște facilități cu care eram obișnuit de pe alte device-uri. Între timp HTC, Samsung, LG și Nokia lansează lunar noi modele cu Windows Phone, deci oferta e suficient de diversificată.

Momentan sunt în perioada de împrietenire cu HTC Windows Phone 8x, am făcut setările inițiale, mi-am importat contactele din Gmail și am instalat majoritatea aplicațiilor pe care le folosesc eu din Magazinul Windows Phone în mai puțin de o oră. Apreciez faptul că Microsoft a reușit să facă o integrare bună a sistemului de operare cu serviciile Google, mai ales agenda și Gmailul.

Îmi place că telefonul se mișcă foarte repede, că am găsit aplicații de descărcat din market cam pentru tot ce aveam nevoie (Gmail, Facebook, Twitter, Skype, Youtube, Google Maps, Deezer, Google Drive, Yahoo Messenger), iar pe partea de grafică Windows Phone 8 arată foarte bine, cred că e cel mai arătos sistem de operare cu care m-am jucat în ultima perioadă. În plus am văzut că Microsoft a lucrat mult și la familiarizarea utilizatorilor noi cu sistemul de operare, pe www.windowsphone.com sunt tutoriale care explică pas cu pas toate funcțiile.

Nu vreau să zic că totul e roz, abia am început să testez HTC-ul și să văd ce poate să ofere Windows Phone 8, sigur mai am multe de descoperit. Voi reveni cu o recenzie detaliată, dar între timp am o rugăminte, dacă folosiți un telefon cu Windows Phone, spuneți-mi aplicații sau funcții apreciați în Windows Phone, ce ar trebui să testez?

Recomandă

3 Comentarii

  1. […] fost plăcut surprins de HTC Windows Phone 8x chiar de la început. Recunosc, când am primit telefonul încă eram convins că Android e cel mai bun OS, cel puțin […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *