fbpx

Viitorul nu este al telefoanelor cu ecran flexibil

În lipsă de alte tehnologii inovatoare majoritatea producătorilor de telefoane vor să lanseze smartphone-uri cu ecran flexibil. Xiaomi e ultimul pe listă, dar și Samsung, Huawei sau Lenovo lucrează la așa ceva de câțiva ani, unii zic că lansează în curând dispozitivele. Faza e că nu înțeleg cui i-ar folosi un telefon căruia îi poți îndoi ecranul, mai ales că prețurile vor fi în jur de 1500 de dolari. Da, ecranul curbat pare ok, mai ales pentru cei care au talentul să se așeze pe telefon, ar rezolva unele probleme. Nu, nu cred că va plăti nimeni sumele astea.

Să recunoaștem, tehnologia actuala și-a atins limitele în domeniul smartphone-urilor. Deja avem procesoare cu 8 nuclee și 12 GB memorie RAM, sute de GB de memorie pentru stocare, telefoanele sunt foarte subțiri, au 2,3 sau 4 camere cu zoom optic, stabilizare și focalizare laser, bateria ține peste 1 zi, practic cam tot ce se putea face cu un telefon în forma actuală s-a făcut. Și producătorii caută alte chestii pentru a tenta consumatorii, nu de alta, dar dacă îți cumperi un telefon de top acum nu prea mai ai motive să îl schimbi 2-3 ani, dacă ai grijă de el.

Înțeleg ideea ecranelor flexibile, sunt unele industrii unde pot avea aplicabilitate practică, dar în realitate nu cred că prea mulți vor alerga să dea 1500 de dolari pe un telefon cu așa ceva, doar pentru că pot face din 10 inchi 5 inchi sau ceva de genul. Viitorul e undeva la intersecția hologramelor proiectate de pe telefon cu ochelarii ce afișează informații de pe internet peste ceea ce vedem, AR combinat cu VR. Dar între timp asta e, ne ocupăm cu îndoitul telefoanelor. 🙂

Voi ați cumpăra un telefon cu ecran flexibil?

Recomandă

5 Comentarii

 1. Această tehnologie este destul de interesantă și este utilă pentru o anumită categorie de utilizatori. Personal nu cred că mi-ar folosi un astfel de ecran.

  O tehnologie pe care aș vrea să o văd în toate telefoanele este încărcarea wireless. Este o tehnologie foarte utilă și nu înțeleg de ce nu o introduce în toate telefoanele și să o îmbunătățească.

   • Dar se poate dezvolta această tehnologie bazată pe wireless. Cred că o să dispară curând încărcarea wireless.

    • Pai au majoritatea telefoanelor incarcare wireless deja. Eu in ultimii 3 ani nu cred ca am incarcat telefonul prin fir de mai mult de 10 ori.

     Ca viteza de incarcare si eficienta nu cred ca se va apropia niciodata de incarcarea prin fir, pentru ca sunt pierderi foarte mari, dar eu am incarcatoare wireless peste tot si tin telefonul doar pe ele (pe birou acasa, la birou, pe noptiera etc).

 2. Clar nu as cumpara un telefon flexibil si e adevarat ca faci o afacere buna cumparand un model de top ca apoi sa-l tii 2-3 ani. Eu am un s8+ din 2017 si nu am de gand sa-l schimb pana anul viitor sau poate nici atunci daca experienta de zi cu zi va fi inca satisfacatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *