fbpx

Au apărut deja manipulările și dezinformările de la frații ruși, ni se spune să nu mergem la vot, de data asta pentru că e periculos, sau pentru că trebuie să purtăm mască, sau pentru că nu avem voie în școli cu ai noștri copii, deci de ce am merge în școli să votăm duminică… Așa de ușor suntem de prostit, vedem un share anonim de pe un cont de Facebook și gata, punem botul. Adevărul e că trebuie să mergem la vot. Pandemia va trece, dar primarii ne vor afecta viața, în bine sau în rău, în următorii 4 ani.

Lunea viitoare vor fi declarați primari acei politicieni care se clasează pe primul loc – chiar dacă vor obține doar 25% din voturile exprimate și chiar dacă prezența la vot va fi în localitatea respectivă de doar 25%. Am văzut asta și în 2016, și oamenii nu realizează de ce absența la vot ne afectează viața și ajută partidele mari.

Gândiți-vă un pic, dacă un oraș are 100.000 de locuitori, merg doar 25.000 să voteze iar primul candidat strânge 6250 de voturi, practic primarul va fi ales de 6250 de oameni din 100.000 de mii, pentru că locuitorii din acel oraș au fost prea comozi să dea cu ștampila.

De asta e important să votăm. Alegerile locale dintr-un singur tur nu sunt corecte, dar momentan asta e legea, singura opțiune e să votăm cât mai mulți, deoarece toți suntem afectați de rezultate.

Cât de ușor suntem manipulați când vine vorba de politică? Uite așa:

Viralul săptămânii trecute este un mesaj care demobilizează electoratul înaintea alegerilor locale din 27 septembrie. “NU IES LA VOT!!! Dacă nu pot intra în școală/grădiniță pentru copilul meu, nu voi intra nici pentru voi.” spune mesajul, care a fost distribuit de peste 50.000 de ori pe Facebook, totalizând peste 90.000 de interacțiuni.

Am identificat postarea inițială, pe pagina de Facebook Ionuț Ghiță, care se prezintă ca fiind blogger și postează conținut pe un canal de YouTube. De pe pagina sa, imediat după apariție, postarea a fost partajată la aceeași oră, 15:44, de alte 7 pagini de Facebook, fiind distribuită către un public total de 3.387.257 useri nededuplicați: nuepanica.net / Romania9 / Despre Romania / Pescuit si Vanatoare / Impresionant / Divertisment on-line / Simpaticul. Postarea a mai fost amplificată de personaje care partajează constant conținut favorabil sau referitor la PSD. În total, mesajul a fost expus pe Facebook unui public potențial de peste 6 milioane de utilizatori.

Detalii pe Misreport.

Mergeți la vot pe 27 septembrie și faceti alegerea corectă. Putem să schimbăm totul sau să distrugem totul cu nepăsarea noastră.

Nu mai alegeti aceiași primari și aceleași partide care nu au făcut nimic. Știu că unii dintre voi sunteți scârbiți de politică și cred că toți politicienii sunt la fel, dar nu e adevărat. Sprijiniți un partid mai mic. Votați un candidat independent. Încercați altceva.

Cred că e pentru prima dată când văd multe fețe noi în politică, chiar și la nivel local. Văd oameni din generația noastră cum se agită și vor să schimbe ceva, văd partide regionale ce vor să ridice comunitatea, văd dorința de schimbare a clasei politice. Dacă spunem că toți sunt la fel nu se schimbă nimic, dacă votăm schimbarea cel puțin știm că am încercat.

Mergeți la vot, contează.

RECOMANDĂ
  • 87
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
5 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Doc
Doc
22 septembrie 2020 10:51

Bineînțeles că trebuie să mergem la vot.E Musai.E timpul pentru un șut în fundul primarilor și consilierilor care și-au cam bătut joc de noi 4 ani.

Boros
Boros
23 septembrie 2020 20:41

Ontopic

Cum mergi la vot, pe lângă mască? Îți iei mănuși, îți mai pui „scut” pe lângă mască, iei vreun șprei anume (dacă da, care anume?) să dezinfectezi pe moment înainte/după?

Last edited 1 luna în urmă by Boros
trackback

[…] Despre importanța mersului la vot. (sursa: mariussescu.ro) […]

5
0
Lasă un comentariux
()
x