fbpx

Vrei să te muţi de pe WordPress.com? Redirectul se plăteşte.

Acum mulţi ani îmi făceam primul blog pe o platformă gratuită, Ablog. După un an când m-am decis să mă mut pe domeniu propriu mi-am exportat articolele şi am inserat în headerul blogului pe care îl aveam un 301 redirect către noul domeniu unde mă mutasem, pentru a nu pierde vizitatorii sau indexarea în motoarele de căutare. Ablog permitea inserarea de cod în anumite zone din blog, un lucru foarte util.

Marţi Radu îmi spunea că dacă acum ai blog pe WordPress.com şi vrei să te muţi pe domeniu propriu trebuie să plăteşti redirecţionarea. Nu mult, 12 dolari pe an, dar totuşi trebuie să îi dai. Înţeleg eu că Automattic trebuie să facă bani, ca orice companie, dar să ceri bani pentru a redirecţiona un blog mi se pare exagerat. Practic ei îţi oferă gratuit hosting cât timp stai pe platforma lor, tu munceşti acolo şi îţi creezi o comunitate în jurul blogului, dar când vrei să te muţi dacă nu vrei să pierzi tot trebuie să plăteşti. Se aude Roxana?

Detalii despre cum poţi redirecţiona blogul de pe WordPress.com către altă adresă găsiţi aici.

Ok, să spunem că după un an toţi vizitatorii deja îţi ştiu adresa noului blog şi Google ţi-a indexat din nou linkurile, dar când te muţi nu ai altă variantă, trebuie să le dai banii dacă nu vrei să începi de la zero.

Concluzia – alegeţi-vă bine platforma de blogging, gratuitul e gratuit doar până la un punct. Restul se plăteşte.

Recomandă

6 Comentarii

  1. trebuie sa castige si astia de la wordpress banii cu ceva:) oricum.. cred ca 2 ani de redirect sunt suficienti in cazul in care vrei sa te muti pe domeniu propriu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.