Windows Phone e mai rapid ca Android. Așa și?

In comentariile de la articolul legat de profilul utilizatorilor de Windows Phone cineva mi-a lăsat în comentarii un link la clipul următor, parte a unei campanii prin care Microsoft încearcă să convingă utilizatorii de smartphone-uri că telefoanele cu Windows Phone sunt mai rapide decât cele cu Android. Sunt făcute comparații cu Samsung Galaxy S2, Galaxy Nexus și alte jucării destul de noi.

În primul rând nu mi se pare normal să compari un telefon cu Android care este probabil folosit de ceva timp, deci are memoria încărcată și se mișcă mai greu, cu un Windows Phone nou nouț, care se va mișca mai repede. Și calculatorul îți merge mai greu după ce îl folosești un an, nu?

În al doilea rând, când vine vorba de rapiditate la un smartphone, totul ține de scurtături. Și eu pot instala o aplicație care să îmi urce pozele pe Facebook imediat după ce le-am făcut, cu un singur clic, dar asta nu înseamnă că am nevoie de chestia asta.

Da, vrem rapiditate de la smartphone-uri, dar nu se rezumă totul la cât de repede se încarcă o pagină, mai contează și numărul de aplicații disponibile pentru platforma respectivă, utilizatorii care o folosesc și recomandările pe care le primești de la cei din jur.

Cum spuneam, în jurul meu nu am oameni care să folosească Windows Phone. Chiar dacă sistemul lor de operare ar fi mai rapid (și nu spun că e), câți dintre cei interesați de achiziția unui smartphone vor ține cont de chestia asta?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
9 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
etienne

ce tip de telofon este cel cu windows? eu sunt pasionat de android, si cred ca succesul lui se bazeaza si pe aplicatiile de care dispune in android market. Totusi..concurenta trebuie sa vina cu un plus (un plus pentru produsul lor) chiar daca la alte capitole au multe minusuri.

Rpx

Eu, pentru ce e mai usor de folosit decat android si mai dragut decat ios. Dar eu lucrez la Ms, deci probabil parerea mea nu se pune :'(

Posted from my Windows Phone (c) (r) ™

Rpx

@etienne: WP Marketplace are foarte multe aplicații pentru toate necesitățile. Singurul dezavantaj (sau avantaj, depinde din ce unghi privești) e că trebuie să plătești $99 pentru dreptul de a public aplicații. Asta înseamnă pe de o parte că WP Marketplace nu va fi niciodată la nivelul cantitativ al Android, dar de asemenea înseamnă că nu vei găsi aplicații făcute de tot ciobanul sau malware.

Până la urmă toată discuția asta cu WP7 vs Android vs iPhone e la fel ca Ferarri vs Maserati vs Lamborghini… fiecare are gusturi diferite.

Alex Marciuc

– Eu am folosit de curând video Skype pe Android, deci cred că merge. Acum cred că depinde foarte mult și de conexiune. Eu am incercat pe wi-fi, însă nu știu cât de calitative vor fi pe 3g sau hsdpa.

Rpx

iPhone și Android au deja suport pentru videocalling (și chiar group videocalling) de ceva vreme (câteva luni).

Pentru WP7, clientul e încă beta dar suportă videocalling (evident).

Bucur

este prea irelevant acest video.