fbpx

Viitorul este mobil, și una dintre primele chestii pe care le afli când îți faci un blog este că trebuie să îl optimizezi pentru cititorii care te citesc de pe telefon. Da, sunt mulți oameni care accesează blogurile de pe smartphone, de ex la mine Google Analytics îmi spune că aprox 5% dintre cititori mă citesc de pe un telefon cu Android, un iPhone sau un alt device mobil. E clar, ai nevoie de un plugin care să afișeze blogul cât mai usor pentru cititorii ăștia.

Până acum foloseam MobilePress, care își face treaba destul de bine, afișează celor care intră de pe un browser mobil o versiune simplificată a blogului, tocmai pentru ca ei să te citească mai ușor. Problema este că smartphone-urile cu Android sau iPhone-urile dispun de mult mai multe facilități decât un telefon obișnuit și e păcat să nu te folosești de ele. Nu mai zic de tablete.

Aici intră în joc WPTouch, un plugin ce afișează o temă foarte atractivă celor ce intră pe blogul tău de pe un smartphone cu Android, BlackBerry sau iPhone, practic îți transformă blogul într-o aplicație specială pentru aceste gadgeturi, ușor de configurat. Există și varianta Pro, dacă vrei să inserezi reclame în tema pentru mobil sau vrei să customizezi mai mult aspectul temei.

WPtouch automatically transforms your WordPress blog into an iPhone application-style theme, complete with ajax loading articles and effects, when viewed from iPhone, iPod touch, Android, Palm Pre, Samsung touch and BlackBerry Storm/Torch mobile devices.

The admin panel allows you to customize many aspects of its appearance, and deliver a fast, user-friendly and stylish version of your site to touch mobile visitors, without modifying a single bit of code (or affecting) your regular desktop theme.

Un clip de prezentare mai jos, deși e puțin mai vechi, au mai fost adăugate câteva facilități între timp. Eu am testat pluginul vreo 2 zile, sunt foarte mulțumit de el, deci rămâne activ.

Cum vi se pare pluginul?

11 Comentarii

  1. Pingback: Pentru de dimineață | aghiuţă

  2. Pingback: Top pluginuri WordPress 2011

  3. L-am activat si eu acum..dar mi-am dat seama ca trebuie introduse codurile de tracking pentru Google Analytics si trafic.ro, pentru ca vizitatorii de pe mobil sa fie luati in considerare.

  4. @stefan – Google Analytics e suficient pt analiza traficului, iar de trafic.ro nu mai ține nimeni cont când e vorba de reclame, dacă la asta te gândești.

Lasă un comentariu