fbpx

Xiaomi nu e un brand foarte cunoscut pentru brățările de fitness, dar modelul Mi band s-a vândut în peste 6 milioane de exemplare, are un preț foarte atractiv și e perfectă dacă sunteți începători cu fitnessul, vreți să vedeți care e treaba cu trackerele astea care monitorizează activitatea zilnică sau nu vreți să dați toți banii pe un Fitbit. Costă doar 17 dolari cu livrare din depozitul european Gearbest, mai jos vă explic ce e cu ea și cum puteți câștiga exemplarul testat de mine, cel primit de la Gearbest.

Recenzie Xiaomi Mi Band

Designul brățării este foarte simplu, avem brățara cauciucată (vine pe negru dar se pot comanda brățări extra pe diverse culori) și modulul de tracking, despre care Xiaomi spune că e IP67, adică rezistă în apă până la 1 metru timp de 30 de minute. Nu am înotat cu ea, dar la spălat vasele nu a făcut figuri.

În cutie avem brățara cauciucată, foarte simplu de pus la mână, modulul de tracking, încărcătorul special și un manual în chineză, dar care oricum nu are foarte multe informații, e suficient să încărcați brățara timp de 1 oră și să o conectați cu aplicația din Google Play, Mi fit. Partea faină este că bateria ține până la 30 de zile, și după 7 zile era la 82%, deci cred că da, obțineți vreo 3 săptămâni de viață lejer, mai ales datorită faptului că nu are ecran, singurii consumatori sunt ledurile și modulul Bluetooth, când o conectați la telefonul vostru.

Brățara e foarte ușoară, doar 14 grame, timp de o săptămână nici nu am simțit-o la mână, inclusiv noaptea, când am purtat-o pentru a vedea cât de profund dorm. Cam slab, 2 ore de somn profund pe noapte, și vreo 5 ore de somn agitat. Nu trebuie să faci nimic când mergi la culcare, brățara detectează automat.

Ce face Mi band?

Nu are ecran, doar 3 led-uri a căror culoare când clipesc poate fi modificată din aplicație. Ledul de jos clipește dacă mai ai 30% din pașii pe care vrei să îi faci zilnic, dacă ai depășit obiectivul clipesc toate 3 ledurile.

Cât de exact monitorizează pașii? Am comparat-o cu S Health și Google fit, cred că adaugă undeva între 5 și 10% față de ele, pentru că atingeam un pic cam ușor cei 10.000 de pași zilnici, față de S Health de exemplu. Totuși, la banii ăștia e ok, o puteți folosi pentru a vă motiva să nu stați 8 ore pe scaun la birou și atât.

Brățara monitorizează pașii când mergi sau alergi, distanțele parcurse zilnic, calitatea somnului pe timp de noapte. Activitățile sunt împărțite în Mers Normal, Alergat și activități diverse. Să nu vă speriați dacă orele din aplicație diferă de cele când știți că ați făcut mișcare, cred că brățara se sincronizează doar la anumite intervale cu aplicația, pentru a economisi din baterie.

Am avut de câteva ori probleme la sincronizarea aplicației cu brățara prin bluetooth, adică a trebuit să îi dau sincronizare de 2 ori din aplicație, dar nu e deranjant.

Brățara e compatibilă cu iOS și Android, datele pot fi sincronizate cu Google Fit, dar pentru mine a fost suficientă aplicația Xiaomi Mi Fit și informațiile oferite de ea. Pe lângă monitorizarea mișcărilor puteți folosi și funcțiile extra din aplicație, ca vibrarea când sună alarma și vibrarea atunci când primiți un apel sau mesaj. Dacă aveți un model Xiaomi puteți folosi brățara și pentru a debloca telefonul, eu am testat funcția și e chiar faină.

Concluzia – nu poți compara Xiaomi Mi Band cu brățările de fitness care costă de 10 ori mai mult, dar la 17 dolari e excelentă și oferă mai mult decât și-ar dori cineva pentru a monitoriza activitatea.

Vedeți că pe Gearbest joi și vineri este Black Friday, au reducere la multe produse și un concurs special, eu am făcut o listă cu ce mi se pare interesant la gadgeturi.

Concurs – câștigă o brățară Xiaomi Mi Band

Update joi 3 decembrie:
S-a încheiat concursul, am făcut extragerea prin random.org, câștigătorul este comentariul cu numărul 6, Cristi. Să o porți cu plăcere.

Pentru a câștiga brățara testată de mine o săptămână trebuie să:

 1. Dați like paginii de Facebook Gearbest, postează frecvent noutăți și oferte speciale la gadgeturi. Buton de Like și mai jos, dacă nu vreți să mergeți pe Facebook.
 1. Dați share acestui articol pe contul personal sau pagina voastră de Facebook, dar public ca să pot vedea și eu share-ul. Buton de Share mai jos.
 1. Comentați la acest articol cu adresa de email folosită pe Facebook, ca să pot vedea că ați respectat condițiile, dacă vreți puteți lăsa link direct către share-ul dat. E suficient un comentariu cu Mă înscriu și eu, dacă nu știți cum să lăsați linkul către share.

Concursul ține până miercurea viitoare la miezul nopții, joi 3 decembrie extrag câștigătorul prin random.org și actualizez articolul. Brățara va fi trimisă de mine prin poștă, dacă câștigătorul e din alt oraș. E important să comentați cu o adresă de email validă, ca să pot da de voi. Spor la share! 🙂

170 Comentarii

 1. Cum spuneam când am dat share pe FB…

  Mai mult decât să-mi numere pașii (de la volan ori de la birou) :), aș vrea să-mi spună cum dorm. Când mai apuc să dorm și eu :)>…

 2. Baltag Lacramioara Răspunde

  Share: https://www.facebook.com/lacra.lacry.7/posts/1075955662437588?pnref=story 🙂 Ma inscriu si eu!

 3. Ma inscriu si eu https://www.facebook.com/harabagiu.elena.9/posts/988325641232483?pnref=story

 4. Ma inscriu https://www.facebook.com/ruxandra.girbea/posts/1073282686023435?pnref=story

   

 5. tender carmen marilena Răspunde

  SHARE-https://www.facebook.com/tender.carmenmarilena/posts/1260021807348354?pnref=story

 6. Mă înscriu și eu ! share https://www.facebook.com/CoolpadRomania/photos/a.1641211189429206.1073741828.1611733009043691/1668435920040066/?type=3&pnref=story

Lasă un comentariu