fbpx

Recunosc, am instalat Bitdefender Total Security 2015 pe Windows 10

Da, mă puteți critica, am fost vrăjit de marketingul lor, de rebrandingul ăla fain cu lupul dacic, de activitatea intensă din social media. Dar realitatea e mult mai simplă. E al patrulea an în care folosesc Bitdefender ca antivirus, și pentru mine își face treaba.

Ce vreau eu de la un antivirus e să mă protejeze, să nu mă bată la cap non-stop cu mesaje de avertisment și să nu pape toată memoria calculatorului, iar la chestiile astea antivirusul românesc e chiar ok. Bine, poate ajută și procesorul I7 cu 8 Gb de RAM, dar l-am avut instalat și pe un Dell cu 2 Gb de Ram și a fost în regulă.

Tocmai de asta după ce am trecut la Windows 10 am rămas tot cu el, și da, e compatibil. Că a durat 4 zile să fac upgrade-ul la Windows 10 e altă poveste, insist pe chestia cu compatibilitatea pentru că nu toți producătorii de software îți zic despre asta, și uneori descoperi singur  că softul nu se pupă cu sistemul de operare, după 6 reinstalări de Windows.

Revenind la Bitdefender, Pe Windows 10 Total Security se mișcă la fel de bine ca pe Windows 7 și are în continuare funcțiile utile gen controlul parental, optimizarea și curățarea sistemului de operare, localizarea calculatorului din contul Bitdefender. Personal eu apreciez cel mai mult funcția de Autopilot, o activez și nu îmi mai bat capul cu toate setările, antivirusul se adaptează în funcție de nevoile mele.

Singura chestie care îmi sare în ochi la critici este că o scanare completă a sistemului durează mai mult decât în cazul altor antiviruși, se duce și peste 3 ore dacă ai un hard-disk mare. Totuși, eu de regulă fac asta peste noapte, și destul de rar.

BITDEFENDER

Dacă nu vreți încă să testați versiunea completă (testare gratuită timp de 30 de zile), există și o versiune gratuită de Bitdefender, fără prea multe opțiuni dar suficientă pentru a proteja calculatorul.

Voi ce antivirus folosiți și mai ales, din ce cauză l-ați ales?

Recomandă

7 Comentarii

  1. Bitdefender. Câștigasem anul trecut o licență și nu m-am mai despărțit de el. Pentru că mă lase în pace și nu am probleme.

  2. Mi se pare tare ciudat ca zici chestiile astea despre BitDefender. Acum cativa ani era fix si exact invers. Manca teribil de multa memorie si te bombarda cu avertismente pentru orice chestie. Te intreba la fiecare site pe care il vizitai, sau la fiecare conexiune care o facea. Mai rau facea oamenii sa se viruseze, pentru ca saracii nu stiau ce inseamna toate mesajele alea si daca sa-i dea allow sau deny connection. Ma bucur totusi ca au invatat din propriile greseli si au facut un antivirus capabil.

  3. Bitdefender Total Security isi face treaba foarte bine. Singurul lucru de care nu sunt multumit este faptul ca Control Parental suporta un singur protocol – Yahoo Messenger.

  4. […] Cei care lucrează cu multe fișiere mă vor înțelege perfect la faza asta – după ce încarci un milion de fișiere, fie că sunt media/text/script, orice sistem de calcul începe să se miște ca un răhățel. Indiferent că ai octacore, 1TB RAM și OS pe SSD, dacă ai un antivirus porcos, riști să pierzi o grămadă de timp până să ajungi la un fișier dintr-o structură de directoare complexă de pe un HDD. Complicat? Păi mai adaugun AVG și deja pot să mă duc la culcare. „Marius, ne vedem mâine la birou, că azi bootez sistemul”. […]

  5. daca chiar vrei un raspuns, folosesc Linux si nu am nevoie de rahaturi care papa din resurse aiurea, gen antivirus, defragmentari, registri, ecrane albastre… etc

    iar daca folosesti soft profesional care nu e pe linux, ai varianta MAC/iOS

    daca faci ceva grafica/programare/proiectare scoti un ban, deci ai putea sa-ti iei scula calumea

    windowsul gestioneaza prost resursele, sa fim seriosi… plus sistemul de fisiere NTFS care nu se compara cu cele de pe unix/linux.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *