fbpx

Valoarea mea, valoarea mea, nu o are nimenea
La manelist ea rezulta din felul cum este privit el de catre ceilalti manelisti, tovarasii lui de baut bere la pet, rontait seminte si ascultat manele la telefonul cu empetrei.
La blogger valoarea rezulta din numarul cititorilor blogului, calitatea articolelor de pe blog si felul in care este privit acel blogger de catre ceilalti membrii ai blogosferei.

Sa moara dusmanii mei
Dusmanii declarati ai manelistului sunt fara numar si fara motiv. De obicei sunt acele persoane care nu inteleleg valoarea lui, deci sunt mari sanse sa fii si tu printre ei. ( Imi place sa cred ca am cititori inteligenti )
Dusmanii unui blogger sunt alti bloggeri. Nu te poti numi blogger daca nu ai si tu macar un dusman in blogosfera, sau macar un dialog mai acid de replici cu un alt blogger! Daca chiar nu ai, relaxeaza-te, dusmanii in blogosfera apar odata cu cresterea valorii si a notorietatii blogului. Daca nu ai dusmani, iti poti face! Cei mai preferati dusmani in blogosfera din .ro sunt Zoso si Visurat, desi nici cu Arhi nu mi-e rusine. Vrei un pic de notorietate? Ia-te de un blogger celebru, dar dupa aia sa nu te miri daca nu te mai citeste decat bunica ta. Publicul decide cine greseste, iar acela de obicei ramane fara cititori! Niciodata nu a ramas unul din astia “mari” fara cititori, tot cei mici si cu tupeu au luat-o in freza.

Fac bani si noaptea cand dorm
Manelistii fac asta maturand strazile, iar cei un pic mai elevati cantand pe la botezuri, cumetrii, parastasuri si petrecerile lui Gigi Becali. Bloggerii fac bani noaptea cand dorm ( daca dorm )prin bannerele de pe blog, articolele gen advertorial care sunt citite, diferitele recomandari, referalls. Nu castiga la fel de bine ca manelistii, dar macar nu promoveaza incultura.

Pastrand desigur proportiile faptelor, mai stiti alte asemanari intre bloggeri si manelisti?

P.S: articolul nu trebuie luat prea in serios, totusi, e scris la ora doua noaptea, cu o tenta ironica.

10 Comentarii

  1. O asemanare intre unii bloggeri si unii manelisti [nu ma refer la Anton Pann, care a fredonat, se pare, prima manea 🙂 ] este ca sunt foarte familiarizati cu functiile copy si paste!

  2. Marius diferenta usturatoare este cea pe care ai nuantat’o si tu un pic in articol. Este dureros ca astia prin incultura si prost gust sa castige intr-o seara mai mult decat ar castiga un blogger serios intr-o luna din advertoriale sau bannere etc.

  3. Problema este ca sunt multi bloggeri cu trafic care promoveaza incultura pentru ca au acelasi public ca si manelistii. Majoritatea sunt la fel de buni la limba romana.

    Sunt bloggeri care nu posteaza nimic cu saptamanile si stau in pozitiile de top ale trafic.ro sau altii care apar deodata de pe locul 5.000 pe locul 5 fara sa aiba alt talent decat copy/paste. Deja seamana a frauda atunci cand pe un trafic fals contractezi o campanie publicitara.

  4. ba copii, asta va omoara pe voi, campaniile de publicitate. problema funny e ca noi cand ne-am facut bloage habar nu aveam de campanii and shit, ci pur si simplu aveam de spus ceva. campaniile au venit ulterior, cand oamenilor a inceput sa le placa ce scriam. in schimb, 99% din cei ce isi fac bloguri acum, le fac gandindu-se la viitoarele campanii publicitare…

  5. Arhi, ai pus punctul pe I, de fapt pe B(ani).

    Ines, nu, in timp ce scriam din pasiune. Daca vin si banii dupa, nu ma supar, dar nu asta ma determina sa scriu pe blog.

Lasă un comentariu