Începând de azi până pe 12 august pe elefant.ro aveți 2+1 gratis la peste 10.000 de cărți, sau 4+2 gratis, sau 6+3 gratis, practic la fiecare două cărți cumpărate a treia este gratuită. Sunt peste 10.000 de cărți incluse în oferta asta, numai bune de citit în concediu, la mare sau la munte.
Eu am ales patru dintre ele, citite de mine, și ca să vă puteți relaxa m-am gândit la cărți lejere, dar utile dacă vreți o viață mai bună, relații mai frumoase cu cei din jur și de ce nu, mai mulți bani. Recomandările mele sunt mai jos.
Dale Carnegie – Secretele succesului
Trebuie să menționez că nu sunt neapărat un fan al literaturii motivaționale, dar cred că poți învăța lucruri utile de la orice autor, dacă ai o minte deschisă. Carnegie e cunoscut ca unul dintre cei mai buni autor al acestui gen, a avut o copilărie grea, s-a ridicat de jos, și în cartea asta, în ciuda titlului siropos, a adunat la un loc multe sfaturi utile pentru a reuși în viață.
Pare o carte despre afaceri, dar de fapt e o carte care ne învață cum să relaționăm mai ușor cu cei din jur pentru a obține ce vrem în viață, indiferent că e vorba despre carieră, dragoste sau bani. Multe sfaturi au legătură cu psihologia, dar avantajul cărții este limbajul simplu, ușor de înțeles de către oricine.
Nu zic acum că e o carte ce vă va schimba viața, dar după ce o citiți s-ar putea să remarcați la oamenii din jurul vostru care au succes cum aplică principiile din carte, unii poate chiar în mod involuntar. Mulți nu realizăm de exemplu cât de important este să zâmbim atunci când discutăm cu alte persoane, să le reținem numele, să ascultăm mai mult decât să vorbim, să ne adaptăm stilul în funcție de interlocutor, să îi motivăm pe cei din jur. E o carte lejeră, eu mi-am dat seama că multe dintre principii am învățat să le aplic de pe vremea când lucram în vânzări.
Mark Manson – Arta subtila a nepăsării
Arta subtila a nepăsării e un fel de carte de dezvoltare personală pentru cei care urăsc cărțile de dezvoltare personală. Asta e și farmecul ei, că nu vine cu idei expirate ca Poți reuși, cheia e în tine, trebuie să fii mai bun, mai darnic, să gândești pozitiv. Nope, tipul le zice pe bune, Viața e nasoală, dacă îți va păsa de orice mizerie care ți se întâmplă, de opinia fiecărui anonim, atunci nu vei reuși decât să te simți mizerabil. Ignoră haterii, nu te mai agita din orice, vezi ce contează pentru tine și treci la treabă.
Mark Manson ne încurajează în carte să ne concentrăm pe lucrurile importante cu adevărat pentru noi și să limităm atenția acordată opiniilor emise de ceilalți, tragediile create din nimicuri.
- Ca societate o ducem prea bine, ajungem să ne creăm probleme și drame din orice.
- Retelele sociale și televiziunea deformeaza realitatea. Acolo vedem doar sclipiciul, lucrurile frumoase, și ajungem să credem că viața noastră e un dezastru, raportat la ce vedem.
- Ne pasă prea mult de opinia celorlalti despre orice, în loc să ne concentrăm pe chestiile ce contează cu adevărat pentru noi.
George Clason – Cel mai bogat om din Babilon
În ciuda titlului, Cel mai bogat om din Babilon nu e o carte despre istorie, ci o carte de educație financiară, scrisă în 1926 de George Samuel Clason. Sincer să fiu am ingorat-o mult timp, până am aflat că multe dintre cărțile recente ce abordează subiectul banilor s-au inspirat din ea. Dacă vreți să învățați cum să vă gestionați mai bine banii e un punct bun de plecare, mai ales că sfaturile sunt prezentate sub forma unor pilde pe care Bansir şi Kobbi, doi prieteni săraci, le primesc de la prietenul lor bogat, Arkad. S-ar putea să vă ajute și pe voi dacă sunteți în căutarea stabilității financiare. Nici aici nu vorbim de super secrete, sunt sfaturi de bun simț, dar pe care mulți dintre noi nu le aplică, de exemplu să cerem sfaturi de la cei care cunosc foarte bine un subiect care ne interesează, să ne plătim pe noi mai întâi, economisind cel puțin 10% din tot ceea ce câștigăm, să nu refuzăm oportunități doar pentru că ne este teamă, să învățăm cum să investim economiile sau să ne stabilim principii după care să ne ghidăm în viață.
Robert Kiyosaki – Tată bogat, tată sărac
Țin să menționez încă de la început că nu sunt de acord cu o mare parte din sfaturile pe care le oferă Kiyosaki în ultimele cărți publicate sau în prezentările pe care le susține pe la diferite evenimente, am senzația că s-a îmbătat cam mult cu parfumul tare al succesului. Totuși, cartea asta, scrisă de el mai demult împreună cu Sharon L.Lechter, e foarte ok pentru toți părinții care vor să învețe cum să își educe copiii când vine vorba de bani, pentru a îi ajuta să aibă succes financiar când vor deveni adulți.
Și ea a stârnit multe controverse la vremea ei, dar dacă o citiți cu mintea deschisă sigur veți lua notițe. Principiul de bază al cărții este că majoritatea oamenilor muncesc pentru bani, în loc să facă banii să muncească pentru ei, iar oamenii bogați îi învață pe copiii cum să ajungă la partea a doua. E important să ai o afacere proprie sau o carieră într-un domeniu bine plătit, să te educi financiar mereu, să îți alegi o meserie unde să muncești cu plăcere. să înveți să investești în bunuri ce îți generează venituri.
Știu că par sfaturi banale, dar uitați-vă în jurul vostru, 80% dintre oameni nu au economii, nu știu cum funcționează banii, și mare parte din vină este a părinților, nu mai zic de școală, care nu te învață nimic legat de educația financiară. Și asta e o carte ușoară, cu exemple practice, de citit pe plajă sau pe terasă, cu o băutură rece alături.
Dacă ați văzut și alte cărți faine printre cele 10.000 aflate în promoția 2+1 gratis de pe Elefant.ro lăsați-mi un link, să le pun pe listă pentru următoarea comandă.
Foarte bun articolul, multumesc mult pentru recomandari.
și https://www.elefant.ro/the-lean-startup_45a3e6c3-48d7-4ad2-b491-ef0ec456b756 e ok pentru antreprenori.
Un articol bun, multumesc. Cartea mea preferata, dintre cele trei, este „Tată bogat, tată sărac”.