De fapt ce înseamnă să petreci timp de calitate cu copilul tău?

Din când în când mai ajung și eu în minunata lume a blogurilor de parenting, și de obicei mă minunez la cât de mult pot să scrie unii despre non subiecte. De exemplu zilele trecute m-am lovit de niște articole cu sfaturi despre cum să petreci timp de calitate cu copilul tău.

Eu înțeleg de la ce a plecat toată povestea asta, părinții sunt tot mai ocupați cu munca și au ajuns să se simtă vinovați că nu stau suficient cu copilul lor, și atunci când au puțin timp liber se gândesc că trebuie să îl folosească la maxim pentru a stabili o legătură profundă cu cel mic, că așa zice societatea. De aia au apărut toate articolele astea cu sfaturi despre cum trebuie să facem drumeții cu copilul, să practicăm un sport împreună, să facem picnicuri în pădure și alte din astea. Doar că eu zic alceva, sunt ok și astea, dar timpul de calitate cu cel mic e doar o invenție a societății moderne. Important e să petreci timp cu copilul, indiferent ce chestii faci împreună cu el.

Nu știu cum să vă zic, dar cred că părinții noștri nu se gândeau pe vremuri, când veneau dimineața de la schimbul 3, că trebuie să petreacă timp de calitate cu noi. Stăteau cu noi când apucau, în rest eram pe la bunici, sau ne jucam cu alți copiii, când nu eram la școală.

Citisem mai demult ceva asemănător și într-un articol scris de Ryan Holiday. Jerry Seinfeld zice că timpul e timp, chiar și timpul petrecut aiurea cu copiii poate fi considerat timp de calitate, dacă vreți să o luăm așa. Să mănânci cereale noaptea în bucătărie cu copilul tău, să freci menta o întreagă sâmbătă în fața televizorului în timp ce vă uitați la desene animate, sau să vă jucați împreună jocuri pe calculator sau PlayStation. E ok și așa.

Știu, o să îmi sară părinții model în cap, dar cam așa gândesc și eu, nu trebuie să faci neapărat ceva special, inedit cu copilul tău, să îi oferi experiențe memorabile. Important e să fii acolo pentru el și copilul să știe că se poate baza pe tine oricând, nu doar o dată pe lună, când apuci să îl duci în excursie.

Greșesc?

Recomandă prietenilor!
  • 28
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile