fbpx

Fotor – aplicație online intuitivă pentru editare fotografii și design

Acum câțiva ani foloseam destul de mult Fotor pe telefon, era printre cele mai bune aplicații pentru editarea fotografiilor și aplicarea de filtre. Între timp au apărut multe alternative, dar nici Fotor nu a stat pe loc, săptămâna trecută am primit un email de la ei, acum au o versiune web și o aplicație pentru Windows ce oferă tot ce are nevoie un începător pentru editarea fotografiilor, dar și multe template-uri pentru a crea bannere, cover-uri pentru rețelele ociale, logo-uri, cărți de vizită și alte elemente de design.

Evident, nu se compară cu Photoshop sau cu Lightroom, dar de multe ori mi se cere să recomand aplicații ușor de folosit pentru a retușa fotografiile sau a face rapid un cover de Facebook, un banner. Din ce am testat Fotor e chiar ok în zona asta.

De exemplu, m-am jucat un pic și am creat un logo într-un minut, plecând de la un template:

Sau poate vreți un citat motivațional pentru Instagram, făcut în 2 minute:

Sau poate aveți o poză de retușat rapid, ori un colaj de creat:

Înainte și după retușare:

Pentru majoritatea funcțiilor serviciile oferite de Fotor sunt gratuite, dar dacă vreți acces la anumite filtre, efecte speciale, template-uri, bannere, stickere etc va trebui să faceți upgrade la un abonament, care e în jur de 3 euro pe lună.

Eu zic că e o aplicație ok dacă nu ai nici o treabă cu editatul fotografiilor sau designul, dar vrei să creezi bannere și alte elemente vizuale de impact. Dacă ești marketer, antreprenor sau lucrezi în social media și nu ai în echipă/companie un designer vei îndrăgi Fotor.

Recomandă

3 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *