fbpx

Cu ce m-am ales după 8400 de articole scrise pe blog

Cred că bloggingul e cea mai longevivă chestie pe care am făcut-o în viața de adult. M-am apucat de scris în 2007 și între timp am strâns peste 8400 de articole, zeci de mii de cititori lunar și mulți, foarte mulți prieteni cunoscuți datorită blogului. Am schimbat joburi, orașe, case, hobby-uri, mentalități, idei, dar blogul ăsta a fost mereu lângă mine…sau eu lângă el.

Sunt 4 sau 5 ani de când scriu constant cel puțin 1 articol pe zi, uneori chiar 2. Am avut și zile când am scris mai multe articole, am avut perioade cu 6-7 articole pe zi, acum nu mai pot, timpul nu mai e suficient. Totuși, mi-a intrat în reflex să scriu minim 1 articol zilnic, dacă nu public ceva mă simt vinovat, ca și cum nu mi-aș fi făcut treaba pe ziua respectivă. Bloggingul a devenit rutină, dar o rutină plăcută.

A meritat tot efortul ăsta? Vorba lui Cristi, și eu am pierdut luni de zile scriind pe blog.

Eu zic că pentru mine a meritat. Nu știu unde aș fi ajuns fără blog, dar sunt sigur că aș fi fost mai trist, cu mai puțini prieteni, mai puține conexiuni, mai puțin curaj, mai puține idei și o viziune mai îngustă.  Blogul m-a determinat să fac multe schimbări în viața mea, și uneori mi-a dat siguranța că totul va fi bine, chiar și atunci când apele erau tulburi. A fost un element de stabilitate în perioadele cu multe schimbări. Mi-a deschis ochii, mintea, m-a motivat să îmi depășesc barierele, să îmi doresc mai mult.

Asta nu e o pledoarie pentru blogging sau pentru internet, mai ales că acum Facebook e pe val, și bloggingul pare ușor demodat pentru generația ce vine din spate. E doar o constatare a faptului că uneori un lucru mic îți poate schimba complet viața, devenind un lucru mare.

Recomandă

16 Comentarii

 1. Faci o treaba foarte buna cu acest blog, cine vrea are ce sa invete de aici. Unul dintre blogurile care le apreciez de mult timp…

 2. Salut Marius,

  Felicitari si mult inainte.  E greu la inceput cand te apuci dar apoi iti intra in rutina asa cum ai spus si tu. Eu am facut pe 18 august 1 an de cand fac meditatie in fiecare zi dimineata si seara. Acum e ceva normal.

  Mi-am propus sa scriu si eu ca tine in fiecare zi. chiar daca nu public un articol pe site macar sa scriu ceva pentru un articol viitor.

  Sper sa imi iasa.

   

  Mult succes.

   

   

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *