Cu ce m-am ales după 8400 de articole scrise pe blog

Cred că bloggingul e cea mai longevivă chestie pe care am făcut-o în viața de adult. M-am apucat de scris în 2007 și între timp am strâns peste 8400 de articole, zeci de mii de cititori lunar și mulți, foarte mulți prieteni cunoscuți datorită blogului. Am schimbat joburi, orașe, case, hobby-uri, mentalități, idei, dar blogul ăsta a fost mereu lângă mine…sau eu lângă el.

Sunt 4 sau 5 ani de când scriu constant cel puțin 1 articol pe zi, uneori chiar 2. Am avut și zile când am scris mai multe articole, am avut perioade cu 6-7 articole pe zi, acum nu mai pot, timpul nu mai e suficient. Totuși, mi-a intrat în reflex să scriu minim 1 articol zilnic, dacă nu public ceva mă simt vinovat, ca și cum nu mi-aș fi făcut treaba pe ziua respectivă. Bloggingul a devenit rutină, dar o rutină plăcută.

A meritat tot efortul ăsta? Vorba lui Cristi, și eu am pierdut luni de zile scriind pe blog.

Eu zic că pentru mine a meritat. Nu știu unde aș fi ajuns fără blog, dar sunt sigur că aș fi fost mai trist, cu mai puțini prieteni, mai puține conexiuni, mai puțin curaj, mai puține idei și o viziune mai îngustă.  Blogul m-a determinat să fac multe schimbări în viața mea, și uneori mi-a dat siguranța că totul va fi bine, chiar și atunci când apele erau tulburi. A fost un element de stabilitate în perioadele cu multe schimbări. Mi-a deschis ochii, mintea, m-a motivat să îmi depășesc barierele, să îmi doresc mai mult.

Asta nu e o pledoarie pentru blogging sau pentru internet, mai ales că acum Facebook e pe val, și bloggingul pare ușor demodat pentru generația ce vine din spate. E doar o constatare a faptului că uneori un lucru mic îți poate schimba complet viața, devenind un lucru mare.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

16
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Florina
Vizitator
Florina

Keep Calm and Blog On … you’re doing a great job!

Negru Constantin
Vizitator

Stimă noastră ! Ești tare ! E nevoie de ține !

Alin Ionuț Balan
Vizitator

Felicitari domnule!

razvan
Vizitator

la multi ani. PS, ce plugin de social sharing folosesti?

Ionica Bebu
Vizitator

Succes în continuare!

Bucur
Vizitator

Faci o treaba foarte buna cu acest blog, cine vrea are ce sa invete de aici. Unul dintre blogurile care le apreciez de mult timp…

Adriana Manolica
Vizitator

Tricoul e haios şi îţi sare în ochi! Aşa eşti şi tu! O gură de oxigen în marea de bloguri! La multe articole înainte!

Alex
Vizitator
Alex

felicitari Marius!

La mai mare

George Nedelea
Vizitator

Felicitari pentru toate realizarile, Marius! La cat mai multe proiecte si chef de scris! You’re doing great so far!

Ninel
Vizitator

Salut Marius,

Felicitari si mult inainte.  E greu la inceput cand te apuci dar apoi iti intra in rutina asa cum ai spus si tu. Eu am facut pe 18 august 1 an de cand fac meditatie in fiecare zi dimineata si seara. Acum e ceva normal.

Mi-am propus sa scriu si eu ca tine in fiecare zi. chiar daca nu public un articol pe site macar sa scriu ceva pentru un articol viitor.

Sper sa imi iasa.

 

Mult succes.

 

 

Marius Sescu
Vizitator

Un fel de pledoarie pentru blogging. http://t.co/LOVPT6kWCc

Mort la datorie
Vizitator

Dacă ai grijă de el, blogul are grijă de tine!