fbpx

Twitter nu e folosit foarte mult la noi, dar dacă aveți conexiuni pe afară, mai ales prin State, veți vedea că are un potențial mai mare ca Facebook, mai ales în industriile ce au legătură cu internetul.

Idem și Instagram, la noi abia în ultimul an a început să crească, dar afară brandurile deja sunt prezente intens și folosesc serviciul pentru a atrage clienții, mai ales pe zona de fashion și turism.

Buun, dacă vreți totuși să aflați chestii interesante despre persoanele care vă urmăresc pe Twitter și Instagram, vă recomand Socialrank, vă conectați cu contul de Twitter și sau Instagram și puteți afla informații utile, de exemplu care sunt cele mai influente persoane care vă urmăresc, de unde aveți cei mai mulți followeri, care sunt cei mai populari followeri și așa mai departe.

De exemplu eu am aflat că mă urmărește pe Twitter Orianthi, o cântăreață destul de cunoscută prin State, care acum vreo 5 ani rupea topurile cu According To You, o melodie care îmi plăcea și mie. Poate pentru că pe Twitter scriu mai mult în engleză, poate că a dat follow automat la conturile care aveau anumite cuvinte cheie în descriere, cine știe. Și am mai aflat că Andi Moisescu e cel mai influent follower din rețeaua mea.

influenceri-twitter

Pe Instagram trebuie să îl salut pe Brad Florescu. 🙂

influenceri-instagram

Bonus, tot pentru Twitter vă recomand Followerwonk, pentru a vedea pe hartă unde aveți cei mai mulți followeri.

locatie-followeri-twitter

Voi folosiți Twitter sau Instagram?

7 Comentarii

  1.  

    acTwitter, la instagram am renuntat dupa cateva luni de folosire.Poate nu am inteles care  e rostul lui, de ce as urca o poza acolo cand o pot pune pe FB, daca tot vreau s-o sheruiesc cu prietenii.Daca nu, o tin ptr mine sau o urc pe dropbox/box.com sau un alt serviciu de stocare.Utilitate zero din pct meu de vedere.

    Cat despre influenta pe twitter, asta e o chestie foarte subiectiva.Pe mine nu ma intereseaza nr de followersi si nici topurile cu asa-zisi influenceri sau concursurile cu cei mai activi din online.Daca ptr tine Andi Moisescu e unul dintrecei mai influenti folowersi, pentru mine poate fi altul.Depinde de grupul de interese al fiecarui utilizator, de zona in care activeaza (bloguri, marketing, social media, jurnalisti etc) si de alti factori.

     

      • Ma rog, din rețeaua ta ! Dar asta nu inseamna ca ar putea influenta un numar mare de oameni. Nu pe twitter unde numarul utilizatorilor activi e foarte mic in comparatie cu FB, de exemplu.

Lasă un comentariu