fbpx

Da, ne-am săturat de politică, suntem scârbiți, toți fură, toți sunt la fel, ne-am fript cu neamțul, știu placa. Cu toate astea, pe 5 iunie trebuie să mergem la vot, să încercăm să schimbăm ceva, și când zic să schimbăm mă refer la schimbări reale. Vă zic mai jos cu cine aș vota și cu cine nu aș vota în Bacău și Iași, orașele în care mi-am petrecut ultimii 15 ani și între care s-a împărțit viața mea.

Bacău

Am o afacere aici, o agenție care nu trăiește din contracte cu statul, ci din muncă multă și cinstită, lucrăm mai ales cu clienți din afara Moldovei, chiar și din alte țări. Nu depindem foarte mult de oraș ca venituri, dar mi-aș dori să se dezvolte mediul de afaceri, să apară mai multe joburi plătite ok, să avem străzi decente, parcuri, chestii care te fac să simți că ești respectat.

Cunosc prea bine mediul politic din zonă. Din păcate, sunt mult prea multe interese și oameni care stau în spate, iar mulți dintre candidați sunt doar marionetele scoase la înaintare.

Știu sigur că nu voi vota PSD-ul sau actualul primar. PSD-ul pentru că partidul ăsta nu merită nici un vot până nu se reformează din temelii și își schimbă liderii, actualul primar pentru că a avut 3 mandate în care putea să schimbe fața orașului și nu a făcut-o, în 2016 în Bacău se trăiește mai rău ca în 2012. PNL, și la voi nu ar strica puțină curățenie, schimbarea promisă de Johannis unde e?

De votat îl voi vota pe Cristi Manolache duminică, că tot am buletin de Bacău. Îl știu personal pe om, am colaborat cu el la firmă, nu mă dă pe spate partidul lui dar cred că e singurul dintre candidați care are suficienți cojones încât să schimbe ceva în orașul ăsta și în primărie, el e cel care ia deciziile, nu e o marionetă condusă de alții, și nu are polițe de plătit. Știu că nu e în foame de bani, câștigă suficient din afaceri cât să trăiască bine, s-a ridicat de la zero pe forțe proprii și chiar vrea să schimbe fața orașului, și mai știu că dacă nu se va ține de cuvânt îi pot bate obrazul personal.

Și mi se pare amuzant că singurele mizerii pe care le-au putut inventa contracandidații sunt că firma lui a fost controlată de ANAF și că el conduce un Audi A8 din 2008, care cică ar fi limuzină de lux. PLM, cred că mașina mea valorează cam tot pe acolo, și mie nu mi-a zis nimeni că am limuzină de lux. M-am scos.

Cât despre ANAF, nu zic că nu e ok să facă controale, din contră, dar când am timp vă voi povesti cum ne-am trezit noi cu conturile blocate la firmă tot de către ei, deși aveam impozitele plătite la zi, ba chiar plătisem impozitul pe profit în avans. Umblat după dovezi, rugat pe la bănci, tot tacâmul. Plus că și ANAF-ul e încă politizat, vine în controale cu dedicație în perioada asta, și ghici ce partid cu trandafiri influențează în zona Moldovei?

Iași

Iașul e orașul studenției mele, orașul în care m-am maturizat, unde mi-am început cariera. Mă enervează că mediului de afaceri i se pun piedici, că turismul e praf, că s-au tăiat teii, că sunt mii de contracte publice semnate cu dedicație. Iașul are un potențial imens, dar investitorilor li se pun piedici și li se cer șpăgi. Aici e nevoie de un reset total, nu de schimbarea PSD-ului cu PNL-ul.

Aici l-aș vota cu 2 mâini dacă aș putea pe Andrei Postolache. Știu că este the underdog, știu că partidul #pentruiasi a fost atacat constant de celelalte partide prin mijloace murdare, știu că Andrei va trebui să facă eforturi mari pentru a le face față dinozaurilor din primărie și sistem, dar aș vrea să îi dăm o șansă. Cel puțin, vom spune că am încercat și altceva, dacă peste 1 an vedem că ne-am fript din nou. Dar eu sunt optimist din fire, nu cred că Andrei va dezamăgi, nu e politician de carieră, e un om din clasa medie care vrea să schimbe ceea ce EI încearcă să mențină, sistemul corupt.

E timpul pentru partide noi în România asta, e timpul pentru formațiuni care să reprezinte și interesele noastre, nu doar pe ale lor. Mergeți la vot și votați cum vă spune inima, dar NU votați aceleași fețe care v-au dezamăgit constant de ani de zile, nu schimbați un măr stricat cu alt măr stricat. Votați candidați și/sau partide dornice să facă lucruri bune, nu să își plătească polițele și datoriile către sponsori. Votați-i pe cei cu tupeu, nu marionetele. Votați altceva decât ce ați votat până acum.

Voi cu cine veți vota?

Foto cover aparține Cu substrat, am modificat-o să dea bine în articol.

4 Comentarii

  1. Poate că domnul Manolache este un om cinstit și capabil, dar să își facă un site în care să nu scrie NICIUNDE la vedere ce partid reprezintă, asta e o dovadă de amatorism feroce.

Lasă un comentariu