fbpx

Știu că sunt nașpa, dar eu aștept cu interes prima amendă dată unei persoane fizice pentru distribuirea și promovarea de știri false, fake news cum le zice în engleză, în România. În stare de urgență se pot da amenzi sau se pot închide site-urile ce distribuie știri false, chiar și persoanele fizice se pot trezi cu dosar penal dacă mint în legătură cu coronavirus, mai e un pas până la amenzile pentru că ai distribuit știri false, fără să te gândești un pic înainte.

Ai scris pe un blog anonim că de fapt coronavirus e o conspirație a UE, că așa ți-a trecut ție prin cap aseară? Amendă. Dai share pe Facebook la mesaje cum că Coronavirus se tratează cu zeamă de lămâie și apă caldă, sau cu noua medicină germană, deși toți medicii declară public că nu există tratament momentan? Ia de aici o amendă, data următoare când dai share să te gândești înainte.

Evident, cei mai afectați sunt bătrânii, majoritatea știrilor false sunt distribuite pe Facebook de persoanele peste 65 de ani, zic studiile, dar nu mi-e rușine nici cu tinerii. Eu am început să fac curățenie serios în listă, șterg pe oricine vine cu idei din astea absurde, fără cifre, și le propagă în spațiul public. Ne distrăm, facem mișto pe net, dar nu distribuind informații ce pot afecta viețile oamenilor, contribui la moartea lor.

Facebook și rețelele sociale au o influență imensă, și e timpul să devenim mai responsabili atunci când dăm share la orice tâmpenie găsită pe net. E timpul ca scuza – Da ce-am făcut șefu, doar am dat share.. să nu ne mai scape de responsabilitatea pe care o avem.

Văd oameni educați, cu bun simț, care distribuie tot felul de conspirații oculte, leacuri homeopate pentru coronavirus, planuri ale masoneriei și alte tâmpenii.

Și nimeni nu gândește înainte, nu se uită pe cifre, nu cercetează un pic subiectul, doar apasă pe Share, vorba aia, dacă e pe net sigur e adevărat, nu?

Lasă un comentariu