fbpx

Românii descoperă că e important să ai o casă unde să te simți bine #StamAcasa

Cu vreo săptămână în urmă am terminat un pic de renovat prin casă. Mihaela a vrut neapărat var nou în câteva camere, eu m-am opus că aveam alte priorități și fugeam de curățenie, ea a insistat, și ca orice bărbat adevărat, m-am trezit că îmi vin și mie niște idei. În final pe lângă var am schimbat mobila din baie, o canapea, am luat covoare mai trendy, în fine, din astea care te fac să te simți bine atunci când ajungi acasă.

Și mă uitam zilele astea, când petrecem mai mult timp în casă ca niciodată, că e foarte fain să te trezești, să te uiți în jur și să îți placă ceea ce vezi. Cred că mulți români au descoperit cu ocazia asta că au case în care nu se simt prea bine. Da, e mișto să călătorim, să ne trăim viața, să ieșim zilnic în oraș, să #feelingblessed, dar e bine și să ai un colțișor al tău, să faci din casă acasă.

Să nu credeți că am luat-o razna, dar am văzut multe statusuri pe tiparul ăsta – M-am săturat să stau acasă, mă plictisesc, abia aștept să mă întorc la birou, să ies în oraș, să călătoresc. Și avem doar o săptămână de când stăm acasă, nu? Peste o lună ce vom zice?

Cred că toți suferim de problema asta a izolării, omul e o ființă socială, trebuie să comunice cu cei din jur, să facă lucruri noi, să experimenteze chestii, rutina îl omoară. Dar toată problema asta, a statului prelungit în casă, e mult mai gravă atunci când NU te simți bine în casa ta. Nu mă refer la lux și opulență, ci la lucrurile simple care îți fac viața mai bună: O saltea bună în pat, ca să dormi bine noaptea, o bucătărie dotată cu electronicasnice bune, să poți găti cu plăcere, camere curate, luminoase și îngrjite, ca să nu intri în depresie.

Dacă avem deja jocuri video, sistem de sonorizare performant sau televizor cât peretele deja ține de pasiunile fiecăruia, dar ideea e simplă, trebuie să îți placă atunci când te întorci acasă. Trebuie să îți placă ambianța, amenajarea, să îți placă să stai cu familia ta, să ai chestii utile de făcut prin casă, cărți de citit, jocuri de jucat, oameni cu care să vorbești.

Și sunt 2 variante aici:

Prima – nu te-ai preocupat prea mult de casa ta, ai folosit-o mai mult ca un loc în care mergi să te schimbi și să faci duș înainte să pleci iar în oraș, la munte, la mare sau la job. O fi mișto și viața asta, dar uite că acum prindea bine dacă dădeai cu var, schimbai bateria aia care picură, ungeai balamalele la ușa care scârțâie, schimbai priza aia defectă. Dar astea se pot repara, mai ales acum ai destul timp liber.

A doua variantă, mai tristă, care nu prea are soluții ușoare, este atunci când NU casa e problema, ci familia ta. Să descoperi că de fapt nu prea îți place să stai cu persoana iubită, că nu prea aveți ce să mai vorbiți, sau mai rău, să constați că acei copii pe care îi vedeai doar noaptea și în weekend sunt niște străini, nu știi ce să le zici, cum să te joci cu ei. Atunci e cam trist, că e mult de lucru ca să repari o familie.

Bonus, vedeți că la Lidl au niște vinuri italienești ieftine și bune. Presimt că a crescut mult consumul de vin de când stăm toți acasă, în curând va crește și natalitatea. 🙂

Recomandă

4 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *