fbpx

De ce părerea anonimilor de pe internet nu contează

Era o vreme pe la începuturile blogului, prin 2007, când țineam cont de orice comentariu primit la articole, indiferent că erau venite de la oameni pe care îi cunoșteam sau comentatori anonimi, fără nume, fără o față cu care să îi asociez. Nu îmi făceam procese de conștiință, dar chiar mă întrebam dacă ceea ce mi-a scris unul în comentariu e adevărat sau doar a vrut să mă jignească gratuit, pentru că primeam și înjurături, ca orice persoană cu blog. Se zice că nu ești blogger adevărat dacă nu ai primit măcar un comentariu cu înjurături. 🙂

După un timp am realizat că oamenii pe internet se împart în 2 tipuri: primul tip sunt cei autentici, care se comportă online la fel ca în realitate, care umblă fără măști, care au curaj să îți spună același lucru și față în față și pe Facebook sau pe blog. Părerea lor contează, o puteți lua în calcul, mai ales dacă îi cunoașteți.

Al doilea tip sunt trolli, hateri, comentatori anonimi, cei care se prefac, care aruncă cu noroi în oricine și orice, doar pentru că pot. Online-ul e locul lor de joacă și dacă ești mai slab de psihic ei vor încerca să te convingă că ești prost, inutil, iar părerea ta e irelevantă. Fără argumente, desigur. Internetul este groapa lor de gunoi, unde își aruncă dejecțiile, iar identitatea lor online nu are nici o legătură cu persoana reală. Cel mai adesea se ascund sub porecle, nu au curajul să își asume propria identitate, iar dacă îi confrunți în realitate vor fugi sau vor nega tot ce au spus online. Părerea lor e egală cu zero, de regulă nici nu are sens să purtați un dialog cu genul ăsta de persoane.DontFeedtheTrolls2

Prin 2007 mă afectau comentariile anonime pe blog, acum râd copios de ele, le iau la rândul meu la mișto, iar dacă conțin înjurături nici nu mă obosesc să le public, le șterg automat. Eu sunt aici, mă comport online și offline la fel, am curajul de a îmi asuma ceea ce spun și scriu, de a asocia articolele mele cu fața mea.  De ce aș ține cont de părerea cuiva care nu are curaj să comenteze cu propriul nume, care se ascunde.? Exact.

Morala e simplă, dacă vă învârtiți pe internet ignorați comentatorii anonimi, trollii, haterii. Cât timp voi sunteți cei autentici, care se comportă în realitate la fel ca și online, nu aveți de ce să fie rușine. Țineți cont de opiniile oamenilor care contează cu adevărat, cunoașteți-vă valoarea, calitățile, și ignorați criticile anonime.

Chestia asta e banală dar trebuie spusă, pentru că așa cum spune și Andrei, poate că proștii ne-au privat de mulți oameni faini, dar slabi de înger, care s-au speriat la prima înjurătură primită online. Internetul e o invenție minunată, dar nu toți cei care au acces la ea știu să o folosească corect.

Foto de aici

Recomandă

2 Comentarii

  1. Asa este… se intampla si pe la mine de astea, de fapt de ceva vreme am parte numai de comentarii de genul asta. Pe forum la fel, numai comentariu sa fie fara a mai tine cont ca e pe din afara subiectului.

  2. Oh, e plin internetul de persoane din astea. Totuși atâta timp cât sunt doar anonimi ar trebui ignorați complet de către toată lumea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *