Au trecut mai bine de 3 ani de la ultimul articol despre aplicatiile Android gratuite pe care le folosesc. Cu ocazia testării LG G Flex am făcut un refresh al aplicațiilor folosite de mine pe Android și a ieșit lista de mai jos. Au mai dispărut câteva aplicații, au apărut altele noi. Pe lângă aplicațiile incluse din start de producător am încercat să le instalez doar pe cele de care am nevoie și pe care le folosesc frecvent. Au trecut vremurile când instalam 100 de aplicații pe telefon, doar pentru că puteam.
Un lucru interesant este că acum unele din aplicațiile Android arată și se mișcă mai bine decât versiunile lor pentru iOS, dar asta e doar opinia mea.
Referitor la mărimea telefonului, un avantaj când ai un phablet este că ecranul mare împreună cu aplicațiile de mai jos te ajută să faci cam 60% din munca pe care o făceai la birou, chiar dacă ești pe drumuri sau nu ai acces la calculator. Da, știu că poți rula aplicațiile și pe un smartphone de 3 inchi, dar la telefoanele sub 5 inchi nu m-a atras niciodată prea mult să citesc un email sau să scriu unul, o făceam pentru că eram nevoit. Cu 6 inchi e altceva.
Aplicații Android instalate pe LG G Flex:
- Facebook – pentru că e reteaua socială cea mai folosită, pentru că aici păstrez legătura cu prietenii.
- Twitter – pentru că de aici aflu prima dată știrile, e cea mai bună sursă pentru breaking news. Desigur, depinde pe cine urmărești.
- Hootsuite – social media management, utilă pentru a gestiona și monitoriza mai multe conturi de Twitter, pagini de Facebook, LinkedIn, Google+ etc. Am scris cu ceva timp în urmă despre ea.
- Instagram – pentru fotografii frumoase.
- Endomondo – pentru alergat, mers cu bicicleta. Îmi salvează traseele folosind Google Maps, îmi arată caloriile consumate, timpii obținuți și le încarcă automat în contul online. Mai sunt câteva alternative.
- WhatsApp – pentru mesaje și comunicarea cu grupuri de prieteni.
- Viber – pentru apeluri audio la calitate foarte bună, se integrează perfect cu agenda telefonului.
- Dropbox – pentru că aici îmi țin fișierele pe care vreau să le accesez de oriunde m-aș afla.
- Google Drive – pentru că documentele le editez în cloud și vreau să le pot accesa de oriunde.
- Youtube – pentru ultimele videoclipuri muzicale, trailere, documentare și divertisment.
- Google Maps – pentru a ajunge unde trebuie cu ajutorul GPS-ului, modul StreetView e foarte tare și în plus poți salva offline trasee, dacă nu ai un abonament de date foarte mare.
- WordPress – pentru a monitoriza blogurile, comentariile, statisticile și pentru a posta articole, dacă e urgent.
- Flipboard – pentru știri aranjate frumos pe categorii.
- Feedly – probabil cea mai bună aplicație pentru feedurile RSS, după ce Google Reader a fost închis.
- Skype – pentru apeluri video.
- Flickr – pentru colecția de fotografii personale;
- Aldiko Book Reader – pentru citit cărți electronice în format epub, pdf.
- Facebook Pages Manager – pentru a monitoriza și posta mesaje pe paginile de Facebook.
- Pocket – pentru a salva și citi offline articolele interesante, atunci când nu am conexiune la internet.
- Foursquare – pentru a afla ponturi când vreau să merg la un bar, restaurant într-un oraș nou.
- Zite – tot pentru citit știri, uneori am senzația că oferă știri mai relevante decât Flipboard.
- Facebook Messenger – pentru că nu toți prietenii folosesc WhatsApp pentru mesaje.
- Digi Online – pentru că poți să te uiți la mai multe canale TV dacă ești abonat Digi.
- ING Home Bank – pentru că am acces la toate tranzacțiile din contul meu, pot transfera bani, pot plăti facturi cu o simplă scanare. Pentru că nu trebuie să mai merg la bancă aproape deloc.
- CashBase – aplicația pe care o folosesc pentru a gestiona finanțele. Câți bani am încasat și câți am cheltuit, împărțit pe categorii, cu grafice frumoase care îți indică imediat de unde vin și unde se duc banii.
- Gmail – pentru că folosesc Gmail pe toate adresele de email, pentru a economisi timp cu sincronizarea lor și sortarea emailurilor.
- Google Calendar – știu că sunt aplicații mai bune pentru task management, dar calendarul de la Google îl folosesc și pe telefon, și pe tabletă, și pe laptop, se sincronizează rapid și pot vedea ușor lista cu activitățile pentru ziua în curs.
- Google Chrome – util mai ales dacă folosiți Chrome și pe calculator, deoarece sincronizează automat bookmark-urile, parolele și istoricul de navigație, deci vă puteți continua activitatea în browser chiar și după ce ați plecat de la calculator.
Voi ce aplicații folosiți și recomandați pe Android?
Testez LG G Flex prin programul Orange Smartphone Tester. Toate articolele despre smartphone pot fi citite pe eticheta LG G Flex.
Eu mai folosesc Photo Editor pentru poze https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aviary.android.feather si Kingsoft Office pentru editat documente https://play.google.com/store/apps/details?id=cn.wps.moffice_eng, iar pentru distracție Asphalt 8: Airborne https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gameloft.android.ANMP.GloftA8HM
Aplicatii gratuite Android pe LG G Flex http://t.co/IB8pdvyZvZ