fbpx

Aproape 90% dintre români au cel puţin două televizoare în casă

Asta e una din concluziile unui studiu realizat de TNS Pentor pentru Toshiba. Studiul a fost realizat între 24 noiembrie și 15 decembrie 2011 și a avut 623 de respondenți, persoane cu vârste între 20 și 60 de ani. Recunosc, numărul respondenților nu e foarte mare, pot apărea și erori, dar totuși, 90% e enorm de mult ca procent.

Oare de aia sunt românii așa deștepți, pentru că mănâncă televiziune pe pâine, pentru că au televizoare peste tot în casă? Eu m-am uitat la TV maxim 1 oră în ultima lună și mă simt foarte, foarte relaxat. Nu simt lipsa știrilor care dezinformează, nu simt nevoia de talkshow-uri de proastă calitate, nici nu îmi e dor să văd filme de acum 20 de ani difuzate iar și iar.

Rezultatele studiului:

Aproape trei sferturi dintre respondenţi (73%) au declarat că vor să achiziţioneze un televizor nou în următorii trei ani, iar 48% plănuiesc să o facă în anul imediat următor. În cazul celor din urmă, planul de achiziţie este, cu precădere, popular în rândul celor cu venituri familiale de cel puţin 3.000 lei.

Site-urile producătorilor şi recomandările prietenilor şi familiei sunt sursele de informare folosite cel mai des de către români. Deşi în proporţie de 81%, aceştia vizitează site-ul pentru a se informa asupra produselor, majoritatea achiziţiilor (71%) se întâmplă în magazinele fizice, la diverşi retaileri.

Cei mai mulţi dintre români preferă să cumpere un anumit model decât să dea banii repede.  Aproape 24% dintre ei au nevoie de o singură zi pentru a lua decizia.

Preţul şi ecranul sunt cruciale în alegerea modelului şi brandului. Pentru posesorii de Toshiba, cei mai importanţi factori au fost consumul redus de energie şi specificaţiile tehnice. Într-un clasament al criteriilor luate în considerare de români, brandul este abia pe locul al cincilea ca importanţă. Totuşi, în opinia românilor, brandul trebuie să fie garantul calităţii şi al preţului. Potrivit declaraţiilor, opiniile celorlalţi, după luarea deciziei de cumpărare, nu sunt aproape deloc luate în considerare.

Dacă ar fi să comparăm importanţa declarată faţă de motivele ascunse pentru care preferă un anumit model, vom observa că este o mare diferenţă când vine vorba de consumul de electricitate. În fapt, românii acordă o mai mare importanţă preţului.

Comunicatul de presă, poate are nevoie cineva, e mai jos.

Recomandă

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *