Cum poți scrie un articol perfect pe blog

Pe blogul Buffer este un articol interesant despre anatomia unui articol viral, plecând de la analiza datelor pentru 100 de articole populare. Vă recomand să îl citiți dacă aveți treabă cu bloggingul sau crearea de conținut pe internet.

Titlul ar trebui să fie din 6 cuvinte, maxim 55 de caractere, contează mult introducerea în articol, povestea aceea cu care agăți cititorul, dar și încheierea, pentru a motiva oamenii să facă ceva – să răspundă la o întrebare, să dea un share, să trimită articolul pe email.

Conținutul ar trebui să aibă în jur de 1500 de cuvinte, neapărat imagini pentru un impact vizual puternic, o imagine featured care să apară la sharing în rețelele sociale pentru a atrage atenția, subtitluri pentru a delimita paragrafele, un call to action la final pentru a motiva cititorul să facă ceva și neapărat butoane de sharing cât mai vizibile.

Astea sunt datele, dar realitatea e că sunt și multe articole care prind la cititori fără a respecta regulile. Totuși, dacă vreți să vă creșteți șansele de a fi citiți puteți încerca rețeta de mai sus. Și un infografic pe subiect:

infographic-blog-perfect

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

15
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Lucian Mustață
Vizitator

Am observat din propria experiență că titlurile scurte (eventual topuri: „5 lucruri de făcut…” – dar asta o știe toată lumea deja) și subtitlurile în articol atrag mai mulți vizitatori decât media. Adică se confirmă ce spun cei de la Buffer. Personal cred că articolele care nu respectă regulile astea și au succes, ori sunt excepții, ori au conținut extrem de bun. Părerea mea.

Sorin
Vizitator
Sorin

foarte frumos scris 🙂

Andra Ciubotaru
Vizitator

Să mă ierți dacă acum, după ce-am citit, sunt nițel dezamăgită că articolul tău nu respectă toate regulile. :))

Loredana Pricopie
Vizitator

“neapărat imagini pentru un impact vizual puternic” – tin sa cred ca aceasta regula chiar nu este chiar un sfat bun.
Daca este o postare care necesita multe imagini, cumva puse la sf. Sau in asa fel incat continutul sa fie chiar citit, nu doar uitat la poze. 🙂

Emil Calinescu
Vizitator

1500 de cuvinte? Eu stiam ca ce e peste 1000 de cuvinte e greu de citit. 1500 de cuvinte inseamna pagini bune. Cine are timp sa citeasca atata?

Traduceri
Vizitator
Traduceri

1500 de cuvinte? Eu stiam ca ce e peste 1000 de cuvinte e greu de citit. 1500 de cuvinte inseamna pagini bune. Cine are timp sa citeasca atata? 

Chiar nu isi dau seama nici astia de la google, si nici noi care stam sa facem articole zilnice…..