De citit: Bacalaureat de Ovidiu Eftimie

Am zis să încep anul citind ceva lejer, deci m-am apucat de Bacalaureat, care nu este chiar o continuare pentru Arhanghelul Raul a lui Eftimie, deși sunt personaje ce apar în ambele cărți, accentul fiind pus pe subinspectorul Petre Popescu, după ce a fost dat afară din SRI pentru că a luat o șpagă în timp. E o carte lejeră, amuzantă, am citit-o în vreo 2 ore. Dacă sunteți pasionați de science fiction dar în același timp vreți să citiți o analiză ironică a societății românești, cu multe glumițe, asta e cartea pe care o căutați.

După ce am ajuns la finalul cărții chiar mă gândeam că s-ar putea scoate din ea un un popcorn flick de weekend, un film la care să râzi cu gura până la urechi în cinema și să te bucuri de efectele speciale, dacă ar avea cinematografia românească bani pentru ele.

Mi-a plăcut că Eftimie a descris fain peisajele și personajele, te introduce în miezul poveștii ușor, nu îți solicită prea mult neuronii. E un amestec bun de umor, ridicol și acțiune, fundalul science fiction fiind doar pretextul pentru ca autorul să scoată în evidență personajele și România actuală. Nu e o carte profundă, nu îți schimbă viața, dar e lejeră, amuzantă și o termini zâmbind, binedispus.

Vreți să aflați de exemplu de ce autoturismele Dacia Logan cu radar cumpărate de Poliție au costat 70.000 de euro sau care e legătura între parizerul de Cornești și o invazie extraterestră? Trebuie să citiți cartea.

Subinspectorul Petre Popescu, după ce a fost dat afară din SRI pentru că a luat o șpagă în timp, acum este pus în fața unei decizii extrem de complicate: să supravegheze un post-uman tranchilizat, a cărui trezire ar însemna sfârșitul lumii așa cum o știm sau să ajute doi țigani să oprească o invazie extraterestră care ar însemna tot sfârșitul lumii așa cum o știm, dar cumva diferit.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

1
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Claudiu
Vizitator
Claudiu

eu as fi mizat pe fabrica de parizez in acest sinopsis :)) e fain, am citit-o, merita timpul. Nimic mai prejos de Ioan Grosan :). recomand.