fbpx

Pandemia ne-a făcut să avem birouri și acasă

Dacă mi-ai fi spus acum 3 ani că o să îmi fac birou acasă, o să îmi caut scaun ergonomic pentru biroul de acasă și în general o să mă gândesc cum să fac ca să pot lucra de acasă în liniște aș fi zic că faci mișto de mine.

Nu de alta, dar eu mereu am fost fan al mersului la birou, sunt 11 ani de când lucrez pentru mine și tot timpul am avut un birou unde m-am dus, chiar dacă nu zilnic. Dar vremurile se schimbă, și pandemia asta a schimbat multe pe piața muncii, chiar dacă firmele și managerii trag de angajați să se întoarcă la Open Office și îi ademenesc cu bomboane și cafea din aia bună.

Faza e așa, până și eu care sunt fanul mersului la birou m-am obișnuit să lucrez de acasă. Evident că nu e valabil pentru orice tip de job, dar dacă știi să îți organizezi singur programul și poți să îți amenajezi un colț de birou acasă nici eu nu văd sensul în a merge zilnic prin trafic, îmbrăcat frumos, când pot porni laptopul și lucra direct din pijamale.

Momentan prestez cam 3 zile de acasă și 2 de la birou, dar mai sunt săptămâni când merg zilnic la birou și săptămâni când lucrez doar de acasă. Chiar dacă mai ai întâlniri cu clienții sau chestii de discutat cu colegii față în față, 2 zile de mers pe plantație ar trebui să fie suficiente pe săptămână.

Până prin primăvară am lucrat acasă de pe unde am putut, vara de pe balcon, iar când venea frigul din living sau de pe canapea. În vară m-am lămurit că nu e doar o fază și cam ăsta e viitorul, deci am decis că trebuie să facem o renovare serioasă. Cum toți prestăm de acasă, fetele la teme și noi pe internet, cu marketingul și alte chestii ce țin de www, am ajuns să renovăm toate camerele, și în toate dormitoarele este câte un birou, iar sufrageria a devenit un fel de spațiu multifuncțional, cu 2 birouri, televizor, consolă și alte elemente ajutătoare atunci când muncești.

În mod normal pentru renovarea sufrageriei aș fi cumpărat niște mobila living gata făcută, că văzusem deja modele faine la prețuri ok, dar nu găseam nimic care să se încadreze cu birourile, și uite așa am ajuns la mobilă făcută pe comandă. În final pot să zic că sunt mulțumit, în prezent fiecare are biroul lui, fetele își văd liniștite de teme, noi de conferințele cu clienții și campaniile online, dar dacă nu era pandemia cu siguranță nu m-aș fi gândit să îmi fac un birou și acasă.

Voi ce faceți, aveți birou acasă, sau prestați doar de la corporație? 🙂

 

Recomandă

9 Comentarii

  1. Si si, dar recunosc ca imi place mai mult sa lucrez de acasa. La mine e suficient si o zi de mers la firma, daca chiar trebuie sa discut ceva cu colegii.

  2. Acasa de cand a inceput pandemia. Am schimbat si job ul de atunci si tot nu am mai stat la birou o zi intreaga. Nu m-as mai intoarce in acel open space cu 40 de oameni care arata exact ca o hala de fabrica. Dar, da ca sa fii productiv trebuie sa ai un loc special amenajat si mai ales daca ai call uri multe e important sa ai si liniste. Birou si scaun special, o camera separata si sunt mai productiva decat in open space care era un chin pentru mine, mai ales ca sunt si introverta.

  3. Momentan, ce ține de locul de muncă doar la „birou”, că, nah, nu se poate altfel jobul meu, dar pentru pasiuni văd că ține și biroul meu micuț de acasă sau masa din bucătărie când e lumina bună afară, nu de alta dar e mai ok să nu dau banii și pe curentul folosit de bec când am bec natural.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *