fbpx

Cel mai bun client e cel care și-a luat țeapă

Eu v-am mai spus că teoria meseriașilor ce sunt de fapt amatori se aplică în toate domeniile, inclusiv pe online, dar din când în când tot revine discuția asta. Lupii tineri vin din urmă flămânzi, agresivi, și promit orice ca să atragă clienți, indiferent de domeniul în care se activează. Da boss, ne dai 100 de euro și facem un site de stă mâța în coadă. Cum să nu șefu, urmezi cursul meu ce costă doar 500 de euro și vei câștiga 2000 de euro lunar garantat, că eu oricum peste o lună dispar din peisaj și mi se rupe de tine.

Pe vremuri mă enervam când vedeam tot felul de țepe care se dau pe internet, inclusiv în industria asta cu facem site-uri și te ajutăm să vinzi eficient audienței potrivite, în timp a ajuns să nu mai îmi pese.

Sigur, îmi pare rău că mulți oameni în continuare își iau țeapă, alergând după miraje – site-uri ieftine, magazine online la cheie cu 500 euro, servicii de SEO cu înscrieri în directoare, marketing online cu zero conversii sau tot felul de himere. Tocmai de asta mai scriu despre țepe, mai trag semnale de alarmă, pentru cine vrea să asculte, când ceva îmi sare în ochi. V-am zis să nu vă cheltuiți banii pe NFT-uri și metavers, să aveți mare atenție la crypto, să nu vă luați certificat firmă de încredere, să nu dați banii pe traininguri făcute de fakeri, și în general să nu cumpărați nimic ce pare prea ieftin sau prea bun ca să fie adevărat.

În același timp, am învățat la Advertica să ne filtrăm clienții destul de bine. Majoritatea vin pe recomandările altor clienți mulțumiți, majoritatea și-au luat deja țepe, știu cât costă un serviciu de calitate și sunt dispuși să plătească pentru el. Sigur, veți zice că cine și-a luat țeapă nu va mai avea încredere în nimeni, dar în final cred că e un proces de învățare, de educare.

Din păcate asta se aplică în orice domeniu, nimeni nu se naște învățat, toți mai facem greșeli. Important e să nu facem greșeli scumpe, și să ne învățăm lecțiile.

Recomandă

2 Comentarii

  1. Modul de lucru al incepatorilor poate fi criticat, sunt de acord cat nu este fair-play . Propun un subiect despre seniori cu “Data Center” echipat old school(2007-2010) si cu servicii execrabile de hosting dar parteneri M1cr0s0ft care iti sufla clienti prin metode mai putin ortodoxe !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *