fbpx

Blog upgrade baby

Baietii de la Wefactor ma sfatuiesc finut de tot sa fac un upgrade la pachetul de gazduire, deoarece am depasit limita de trafic. Sunt putin mirat, dar au dreptate: luna asta am avut peste 30 Gb trafic pe blog.

O sa iau in considerare un upgrade daca depasesc in continuare traficul si luna urmatoare, dar incerc sa imi dau seama ce consuma asa de mult la blogul asta. Am in jur de 35.000 unici pe luna. Fotografiile nu sunt pe server, le gazduiesc pe Photobucket.com. Videoclipurile nu sunt pe server, le urc pe Youtube.com. Trafic de muzica nu fac sa stresez lumea cu clic aici pentru a descarca melodia…., deci imi mai raman textele scrise de mine.

In concluzie, cei 35.000 vizitatori fac 30 de Gb trafic lunar doar din text? Mi se pare ciudat. Poate cineva sa ma lumineze si pe mine de unde se aduna atata trafic pe blogul meu?

Din ce stiam eu nu are nici o legatura vizualizarea unui videoclip sau a unor fotografii de pe un alt server cu traficul de pe serverul unde e hostat un blog. Ma insel?

P.S: comentati la obiect, si asa am depasit limita de trafic :).

Recomandă

12 Comentarii

 1. ia in calcul si factorul “e criza si vrem bani mai multi”. cica se intampla. nu in romania, ca suntem oameni civlizati si boemi, da’ se mai intampla 🙂

 2. Daca nu ai un sitemap bagat la Google, americanii trimit o armata de roboti care papa ceva trafic. In mod normal exista posibilitatea sa vezi traficul pe IP-uri in cPanel, si iti poti da seama cine papa banda. Am patit si eu chestia asta la Rohost. Dupa o analiza am observat cateva IP-uri care faceau o gramada de transfer. Cu traficul facut de cele cateva IP-uri, fiecare dintre ele mi-ar fi downloadat site-ul de cateva sute de ori. Am dat vina pe Rohost ca a folosit o stratagema pentru a ma obliga sa fac update la hosting. Baiat ascultator, am luat notite si am facut update la un cont de revanzator la un serviciu de hosting american.
  Asa ca daca vrei te pot ajuta in cazul in care vrei sa schimbi hostul.

 3. Ti-as recomanda sa-ti optimizezi un pic site-ul.

  Ti-am facut un screenshot http://grab.by/23Yw
  O pagina la tine are 440KB. Numai imaginile inseamna mai mult de jumate. Iar cea mai costisitoare pare a fi background-ul (bg8.jpg) care are aproape 120KB. Ar trebuii in principiu sa aduci aceasta imagine sub 10KB ca nu-ti trebuie calitate la ea.

  In plus serverul tau nu trimite in header nici o directiva care sa spuna clientului sa faca cache la imagini si astfel background-ul ala este cerut la fiecare pageview.
  O poti specifica in .htaccess cam asa

  Header set cache-control “public”

  sau si mai bine faci match doar la fisierele mari si care nu se schimba.

  30.000 de utilizatori este mult, dar probabil cel mai indicat este numarul de pageviews, probabil este undeva la 30GB/0.4MB deci cam 70.000-80.000 pageviews.

 4. Scuze, exemplul cu .htaccess a fost filtrat, il scriu altfel

  FilesMatch “\.(gif¦jpe?g¦png¦ico¦css¦js¦swf)$”>
  Header set cache-control “public”
  /FilesMatch

 5. la 30.000 de unici lunar, ai cam ~1 mb de trafic per vizitator unic. în funcţie de câte vizualizări per unic, poţi să-ţi dai seama dacă trebuie sau nu să faci o optimizare a blogului. cum spuneau şi antevorbitorii mei, ar fi o idee bună să încerci să reduci dimensiunile imaginilor sau externalizarea conţinutului static pe alt server, eventual servicii Amazon dacă vrei redundanţă şi îţi permiţi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *