fbpx

Brandurile de lux și tinerii ce stau pe banii părinților

În această perioadă de criză în care mulți își fac griji pentru ziua de mâine știrea că sunt bogați care plătesc 450 de lire lunar pentru dreptul de a posta fotografii pe TCHIIN, un fel de Instagram exclusivist, doar pentru bogați, ar trebui să ne mire. Aplicația se laudă deja cu peste 8000 de p̶a̶r̶v̶e̶n̶i̶ț̶i̶ membri. Totuși, nu ne miră, era doar o chestiune de timp până când cineva va profita de dorința tinerilor de a epata pe internet.

Poziționarea aplicației e făcută pe ideea de exclusivitate, nu oricine este acceptat acolo, sau cel puțin așa zic fondatorii. Poți să instalezi aplicația pentru a saliva la pozele puse de alții, dar trebuie să fii acceptat și să plătești abonamentul lunar pentru a te lăuda cu valoarea, casele și mașinile tale. Și vorba aia, ce sens are să fii bogat, dacă nu te lauzi cu bogăția ta?

Când am scris că mai ales parveniții folosesc aplicația am facut-o intenționat. Cred că și la noi ar avea mare succes, tocmai pentru că sunt mulți îmbogățiți la prima generație, care simt nevoia să arate lumii cât de bine o duc, ce stil de viață fabulos au.

O chestie pe care am învățat-o de la oamenii cu adevărat bogați este că ei nu simt dorința de a ieși în evidență, din contră, sunt retrași, atenți cu imaginea lor. Folosesc branduri de lux, dar discrete. Cu cât vezi o persoană mai dornică să atragă atenția asupra ei și stilului de viață, cu atât realizezi mai mult că nu este cu adevărat bogată, ci face eforturi să pară.

Și încă o chestie, apropo de brandurile de lux. Sunt produse vândute de brandurile de lux celor ce vor să pară bogați, unde logoul este afișat mare și ostentativ, dar calitatea nu e chiar cea de top, și produsele cu adevărat de lux, calitatea premium, dar brandul nu este afișat vizibil, și prețul este mult mai mare, evident.

Produsele pe care le vedeți de obicei afișate ostentativ de către îmbogățiții României sunt de regulă cele din prima categorie, lux pentru bogații săraci.

Vorba aia, sunt oameni ce plătesc să apară în topul celor mai bogați români și bogați ce plătesc ca să NU apară.

Recomandă

2 Comentarii

  1. asta-mi amintește de indivizii ăia dubioși de prin parcările de la graniță sau de prin benzinării care-ți vindeau brand-uri de lux la prețuri mici.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *