Bucureștiul e nașpa, dar nimeni nu ar pleca

Din când în când mai apar articole despre cât de mișto e viața în București, ultimul fiind despre cât de mult timp petrec bucureștenii blocați în trafic anual, adică vreo 27 de zile lucrătoare pe an, primul loc în UE, să îi mulțumiți doamnei Firea. Cum ar veni, în fiecare an ai putea să muncești o lună în plus, dacă nu ai sta în trafic. Să nu credeți acum că doar Bucureștiul are problema asta, toate orașele mari de peste tot se confruntă cu creșterea numărului de mașini, doar că unele orașe mai caută și soluții, mai pun la punct transportul în comun, au centuri ocolitoare, încurajează bicicletele, la noi nu se face nimic.

Calculul nu cred că e exagerat, majoritatea prietenilor din București îmi spun că petrec 1-2 ore pe zi în trafic, cel puțin. S-ar putea să fie chiar mai mult de o lună pierdută doar așteptând la semafor, în fiecare an.

Dar toți îmi spun că nu pot pleca din București. Acolo sunt banii, companiile, colaborările, oportunitățile. Acolo se dă ora exactă. Nu contrazic afirmațiile, dacă vrei carieră, bani mulți, să îți faci un nume, trebuie să fii acolo.

Întrebarea e dacă merită Bucureștiul toate compromisurile astea? Și nu e doar timpul pierdut în trafic, ci și zgomotul, stresul, aglomerația. Eu încerc să ajung în București doar în weekend, ultima dată când am petrecut o săptămână lucrătoare în capitală o luam razna când vedeam cum fac 6 kilometri într-o oră cu mașina.

Știu, banii sunt buni, dar când vezi cum trec anii pe lângă tine începi să te întrebi dacă merită, că la final de zi tot între 4 pereți stai, tot la o masă mănânci.

Dacă stați în București spuneți-mi și mie, ce vă face încă să stați acolo?

Recomandă prietenilor!10
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
cismaru
Vizitator
cismaru

Eu fac o ora dimineata si una seara in conditiile in care las copilul la cresa si nevasta la birou. serios acum, astia care se plang ca stau cu orele in trafic, in general sunt lepre care prefera sa isi plimbe curu in masina proprie si pleaca cu masina din berceni in pipera

dojo
Vizitator

Eu am avut o singura data ‘sansa’ de a vedea traficul din Bucuresti si sincer m-am speriat. In vara, 6 august mai exact, am venit sa ne luam rezultatele medicale si apoi sa ajungem la Ambasada pentru interviu. Am ajuns la 8 dimineata in Bucuresti si ne-au trebuit 2 ORE sa ajungem de unde eram in Floreasca, unde e clinica. 2 ORE! Apoi inca o ora spre Baneasa. In conditii de vara, deci concedii, mai putine masini in trafic, trecut de ora la care lumea e in general deja la job. Nu vreau sa-mi imaginez cum este acum, cand e… Citește tot »

Vizitator
Vizitator
Vizitator

Stam in Sibiu (intr-un cartier marginas) si facem o ora pe o distanta de… 2 km. Deci se poate si mai rau 🙂