fbpx

Bucuria de a fi copil

Nu sunt genul care cade des în butoiul cu melancolie, dar când mi-am dat seama că azi e 1 iunie gândul mi-a fugit repede la vremea când eram copil, când aveam multe vise, când nu aveam griji și când credeam că lumea e a mea.

Ăsta sunt eu la grădiniță. Știu că par serios, dar de fapt eram fericit.

Marius

Cu timpul ceva se întâmplă și ne schimbăm. Viața ne schimbă. Visele ne sunt dărâmate unul câte unul, problemele vieții de adult ne cuprind și nu mai credem că lumea e a noastră. În loc să trăim și să ne bucurăm de viață ajungem doar să supraviețuim.

Alergăm mereu după ceva, nici noi nu știm după ce. Uităm de lucrurile mici care ne făceau viața mai frumoasă și ajungem să credem că totul se învârte în jurul banilor, a puterii și a imaginii pe care o proiectăm în jurul nostru. Și e greșit, atât de greșit.

Mă uit la Diana, fetița noastră. Are 6 luni și se bucură din orice. Se bucură când cineva îi zâmbește, se bucură când cineva vorbește cu ea, se bucură când e luată în brațe, se bucură când îi dăm jucăriile preferate. Se bucură chiar și când udă pampersul. Bucurii stupide, dar adevărate. Noi când ne mai bucurăm? Noi mai stim să zâmbim?

Când eram copii eram bucuroși pentru că trăiam viața bucată cu bucată, clipă după clipă. Poate ar fi timpul să ne reamintim asta. Dacă nu azi, atunci când?

Fiți fericiți și bucurați-vă de lucrurile mici, în fond copilăria e o stare de spirit!

Semnat – un fost viitor copil.

Recomandă

6 Comentarii

 1. Astazi este ziua-n care
  Cu totii ne sarbatorim,
  E ziua ce ne-aduce aminte
  Copii sa ne dorim sa fim!

  Intr-un fel, cele spuse de tine, mai sus, eu le-am pus in versuri.
  In niste versuri puerile, stangace, vai de ele… care amintesc de copilul ce-am fost, fiecare in parte. Si pe care ar trebui sa-l pastram, inca, foarte aproape de sufletul nostru.
  Asa a iesit… un indemn pentru oamenii mari – de 1 Iunie si de fiecare zi 🙂 http://saptepietre.blogspot.com/2011/06/indemn-pentru-oamenii-mari-de-1-iunie.html

  La multi ani Dianei, voua, la multi ani celor mici si celor mari! :*

 2. Esti tare filosof de o vreme incoace Marius, nu spun de cand…da’ clar timpul ne schimba prioritatile si asa cum bine spui si tu, uitam sa ne bucuram asa cum o faceam cand eram copii !

  eu recunosc ca am trimis mesaje de la multi ani catorva buni prieteni de dimineata, si am primit de asemenea telefon de la parinti de dimineata de “la multi ani”. Asta da bucurie! la orice ma puteam gandi, da’ ca ei sa ma sune la 8, pe 01 iunie sa-mi spuna la multi ani, nu!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *