Ăsta e nivelul presei online din România în 2015. Alternative?

Știu că e foame de bani, site-urile de știri se chinuie să supraviețuiască, jurnaliștii buni sunt muritori de foame, dar e trist la ce nivel s-a ajuns. Presa online de la noi nu mai are nici o legătură cu obiectivitatea, informarea publicului. Titlurile sunt puse pentru clickbait, interesul pentru cititori e zero, se dezinformează la greu, totul pentru a obține mai multe afișări sau a manipula poporul.

Ce nu înțeleg cei care lucrează în presa online este că nu va merge mereu așa. Da, românii sunt ușor de prostit, generația actuală reacționează la știri negative, dă share la orice prostie găsită online pe Facebook, dar lucrurile se vor schimba.

Vine din urmă generația celor care au crescut cu internetul în mână, și adolescenții își aleg singuri sursele de informare. Stau mult pe Youtube, Tumblr, Instagram, Snapchat, discută mai mult pe Facebook Messenger, WhatsApp sau aplicații mai ciudățele, au mai multă încredere în știrile aflate de la prieteni decât în articolele din presă, pe ei nu îi veți prosti așa de ușor ca să le mai afișați un banner, să faceți o afișare.

Și ăsta e un lucru bun, poate se va curăța și presa românească de mizerii, poate va conta și calitatea, nu doar cantitatea. Știu că se zic multe despre noua generație, dar credeți-mă, sunt mult mai bine informați decât mulți dintre noi.

Între timp ăsta e nivelul presei, titluri bombastice și bannere peste tot. Luați cu multă lămâie, eu nu înțeleg cu poate cineva citi știrile astea, nu mai zic de scrisul lor:

Da, sunt și site-uri alternative de știri ce încearcă să ofere calitate în detrimentul calității, dar le numeri pe degete: PressOne, Casa Jurnalistului, Republica, Rise Project, EurActiv.

Puține, puține de tot. Voi ce site-uri de știri de la noi mai recomandați, fără mizerii, titluri bombastice și bannere peste tot?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

3
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
c.foghel
Vizitator

nu prea ai, majotitatea sunt cersetoti de linkuri si vanzatori de senzational. CanCaniada continua…

Gaby
Vizitator
Gaby

Profit.ro