fbpx

Articolul ăsta NU îmi va aduce prea mulți prieteni, dar mi-am dat seama că nu țin neapărat să devin cel mai popular din curtea școlii, deci here it goes. Observ în ultima perioadă tot mai multe campanii de strângere de fonduri pe Facebook. Și nu mă refer la campaniile umanitare, acelea sunt ok, ci la campanii gen Ajutați-mă să îmi plătesc biletul la nu știu ce super conferință pe un domeniu de care nu a auzit nimeni! sau Dați-mi bani ca să călătoresc în jurul lumii! sau Vreau să îmi cumpăr nu știu ce animal de companie, donați și voi ceva? sau Ajutați-mă să îmi iau un calculator nou pentru gaming. Și cei care cer bani sunt oameni în toată firea, Millenials, 35-40 de ani, se presupune că lucrează de 10-15 ani, nu sunt din generația Z, tineri de 20 de ani care măcar ar avea o scuză, că nu își permit. Mă scuzați că vă zic, astea nu sunt campanii, e cerșit pe față.

Știu, în unele din campaniile astea cei care cer donații oferă la schimb diverse servicii în schimbul donațiilor.

Ghici ce, dacă ești bun pe un domeniu și serviciile tale au valoare poți chiar să găsești clienți pentru ce oferi, să le ceri bani, și cu banii ăia să îți cumperi excursiile sau biletele sau gadgeturile.

Dacă nimeni nu vrea să plătească pentru serviciile tale poate că e timpul să te reprofilezi, să oferi altceva util societății, chestii pentru care oamenii ar plăti?

Știu, unele campanii sunt făcute mai mult pentru prieteni, ca să nu îți cumpere cadouri inutile de ziua ta.

Are sens, doar că în cazul ăsta nu trebuie să anunți public că strângi bani pentru nu știu ce dorință ascunsă, e suficient să faci un grup de WhatsApp cu toți amicii și să le trimiți un mesaj scurt: Copii, de ziua mea îmi doresc tare mult un bilet la concertul lui X sau conferința Y sau gadgetul Z, în loc să îmi luați un cadou inutil puteți contribui cu orice sumă vreți voi în contul… Mai trist e să constați că nu prea ai amici, dar asta e altă discuție.

O să fiu demodat, învechit, dar pe vremea mea lucram pentru bani, învățam să fiu bun la ceva, ceream și mai mulți bani, și tot așa, creșteam nivelul salariului sau al veniturilor până când ajungeam să îmi permit eu să cumpăr tot ce îmi doresc, din banii mei.

Acum se pare că e mai simplu, putem face o campanie online, în loc să punem osul la treabă. Știu și eu că mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește nimic, dar înainte de a întinde mâna nu ar trebui să vedem dacă o putem pune la muncă?

Prietenii nu vă vor spune asta, că le e jenă lor de lipsa voastră de bun simț, s-ar putea chiar să vă spună că e o idee super tare, să cereți bani oamenilor pe internet pentru lucruri pe care ar trebui să vi le plătiți singuri, dar chiar nu e.

Dacă ai peste 30 de ani și ceri oamenilor să îți doneze bani pentru lucruri pe care ți le-ai permite singur dacă ai munci mai mult sau ai cheltui mai puțin nu faci campanii, doar cerșești.

Și acum înjurați-mă în comentarii.

RECOMANDĂ
  • 103
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
12 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Doc
Doc
4 octombrie 2019 10:25

Da e cerșeală pe față , fără perdea. Uită-te pe YouTube e plină de milogeli.

Marius Olaru
4 octombrie 2019 11:10

100% de acord cu tine dar din pacate e un trend … iti mai aduci aminte tipul de a cerut un milion de dolari tuturor vedetelor si a primit de la Cameroon? Cred ca de acolo se trag toate :)))

Anca Balaban
Anca Balaban
4 octombrie 2019 11:37

100 % DE ACORD

Raluca Anghel
Raluca Anghel
4 octombrie 2019 11:54

Pfa, n-am văzut de astea, nici nu stiam ca pot sa fac asa ceva :)) dar vorba ta, am deja 30 de ani și ar fi penibil:)) fain articol, bravo

Sowhat
Sowhat
4 octombrie 2019 22:11

Blablabla. Cerșit sau nu, prost e ăla care dă, nu ăla care cere. Iar tu, prin articolul asta cerșești vizualizări, promovând un lucru despre care ai o părere proasta (efectiv un roman întreg cu un singur mesaj pe care îl puteai scrie intr-o propoziție, mă întreb cât poți să scrii despre nimic?), in loc să-l lași să se scufunde in negura internetului. Le dai unora idei, ei îți dau ție click-uri pe aici și toată lumea e fericită 😡 . Zi-le mersi fraierilor care cer bani pe net că ți-au dat subiect de blog, sa mai strangi și tu de-o… Citește tot »

Rusu
Rusu
5 octombrie 2019 18:19

Sunt de acord în totalitate cu ceea ce ai scris despre campaniile de strângeri de fonduri. Unu la mână: Există oameni care au probleme reale ce țin de supraviețuire și au parte de condiții pe care cu greu și le-ar putea schimba, fapt pentru care strângerile de fonduri devin utile dacă ating un scop în care ajută mai mulți și contribuie la o îmbunătățire a calității vieții mai multor oameni. Doi la mână: Milenialii sunt de părere, așa cum și eu am fost până acum ceva vreme, că totul li se cuvine și că sunt îndreptățiți să primească orice cu… Citește tot »

Cristi
Cristi
6 octombrie 2019 13:19

Ai perfecta dreptate Marius! Eu de multe ori ma intreb: O fi ceva in gena noastra? Multa vreme am crezut ca nemunca si formele de cersit sunt o mostenire comunista, sau rezultatul manelizarii Romaniei, cea de la inceputul anilor 2000.

12
0
Lasă un comentariux
()
x