fbpx

Când cel mai ieftin hosting nu e suficient

Pentru că lucrez în online și am un blog pe care scriu de câțiva ani, nu trece lună să nu mi se ceară recomandări de hosting, de la prieteni sau cunoștințe. Ce mi se pare interesant acum e faptul că s-a schimbat puțin percepția legată de hosting. Dacă până acum câțiva ani oamenii vroiau cât mai ieftin, acum prima întrebare pe care o primesc când recomand o firmă sau alta este: Dar sunt serioși? sau Dacă am probleme cu site-ul cât de repede mi le rezolvă? sau Ăștia fac și backup la site?

Oamenii își fac temele acum, se documentează, cer recomandări, vor garanția că datele lor sunt în siguranță. Cred că prea mulți s-au fript cumpărând hosting ieftin, găzduit prin servere de prin alte țări sau cumpărat de la firme ce fac overselling, adică vând același spațiu de mai multe ori, pe principiul Niciun client nu o să folosească tot spațiul ăsta. Și-au învățat lecția și acum sunt dispuși să plătească un preț corect pentru a primi cele mai bune servicii de gazduire web.

Zilele trecute discutam cu Mihai de la Top Level Hosting, una dintre firmele de hosting cu care colaborez de 3-4 ani, și îmi spunea același lucru, accentul nu mai e pe preț, ci pe calitatea serviciilor oferite, suportul tehnic rapid, stabilitatea serverelor, sistemele de backup, timpul de încărcare al site-urilor. Prioritățile clienților s-au schimbat.

Dacă sunteți în căutarea unui hosting bun nu vă uitați doar la preț, cereți recomandări de la cei cu experiență, vedeți ce spun clienții firmei unde vreți să vă găzduiți site-urile, și cel mai important, nu cumpărați spațiu mult pe servere din America, pe principiul lasă să fie acolo. Mai bine cumpărați hosting în România, de la o firmă ce are serverele în România, și cumpărați cât aveți nevoie. Puteți oricând să faceți upgrade dacă va fi cazul.

Top Level Hosting e o variantă ce merită luată în considerare. Pe lângă faptul că răspund rapid la tichete, asigură backup offsite și au echipamente profesionale pentru hosting (rack-uri HP, servere dedicate HP, switch-uri CISCO), ei oferă și lățime de bandă mare, de minim 250 mbps pentru serverele shared și VPS pe diskuri SSD, pentru clienții cu site-uri consumatoare de resurse.

Ca idee, turistinfo.ro – cel mai mare site de turism din Romania, cu 20.000-25.000 de unici pe zi, e găzduit la ei. Cred că asta spune multe.

Recomandă

5 Comentarii

  1. Eu cred ca uptime-ul este foarte important si raspunsul la cererile de suport eu de peste 2 ani folosesc serviciile oferite de aciphosting.ro si nu am intampinat nici o problema la fel si serviicle oferite de webfactor .

  2. Cu cei de la Webfactor am avut surpriza să remedieze o problemă semnalată pe ticket pe la 1.30 noaptea… Adică, vreau să zic, că era cineva acolo care lucra la ora aia.. ceea ce, sincer, nu prea mă așteptam.

  3. Dap, am un vps la TLH si merge parfum, mai bine decat un server semidedicat…acum stiu de ce. Nu am avut idee ca sunt pe SSD probabil ca trebuie sa se promoveze mai bine cu astea.

  4. Firma pentru care lucrez acum a ales sa renunte la stfel de firme tocmai din cauza neseriozitatii. Acum ne promovam deocamdata singuri pe diferite site-uri ca de exemplu bizoo.ro fara a avea un website, dar suntem in cautarea unei firme serioase care daca trebuie si noaptea la unu face modificari, daca este cazul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *