fbpx

Când specialiștii nu sunt specialiști

Ceva lejer azi, că tot e weekend. De vreo două luni de zile renovăm apartamentul unde stăm, de zici că ne-am apucat de construit o casă, nu de aranjat un apartament cu 3 camere. Așa e când începi cu un plan și tot modifici pe parcurs. Bun, ajungem la retușurile finale.

În apartament este montată o centrala Ariston care mergea bine mersi de vreo 8 ani, doar că după ce am terminat renovatul nu mai pornea. Firma care a montat-o a asigurat service-ul pentru ea pe toată perioada, aveau referințe bune, deci sunăm  ca să trimită pe cineva, să verifice centrala. Vine un tip cam tinerel, se uită vreo 20 de minute, face niște teste și emite verdictul: Da, placa electronică e defectă, e o piesă cam scumpă, vă costă 1000 de lei să o înlocuiți dar mai degrabă ar trebui să luați în considerare o centrală nouă, mai ales că asta e depășită  bla bla…

Eu deja mă uitam la el și mă gândeam dacă își bate joc de mine sau e serios. Să îi spui cuiva după 20 de minute că o piesă costă 1000 lei sau că ar trebui să investească în jur de 2500 lei într-0 centrală nouă nu mi se pare chiar ușor, eu aș mai fi făcut niște teste, dar na, el era specialistul.

Îi zic mersi, mă mai gândesc. A doua zi iau ziarul și caut o altă firmă care face inclusiv reparații de centrale termice. Sun, dau adresa, peste 2 ore vin 2 tipi mai în vârstă, cu multe echipamente după ei. După 1 oră de muncă îmi spun că sigur NU e placa electronică. După încă 2 ore pleacă după niște piese, dar spun că revin în 1 oră. După 1 oră revin, schimbă niște piese, mai curăță niște circuite din centrală și totul e ca nou, centrala funcționează impecabil.

Verdict final după ce au muncit cei doi o zi întreagă: centrala reparată, funcționează ca nouă – 400 lei. Ceilalți erau la furat.

Concluzia e simplă, să nu aveți încredere în nici un specialist, indiferent de recomandările pe care le are. Dacă ceva vi se pare suspect, dacă aveți o bănuială, dacă vi se cere prea mult pentru un serviciu mai cereți o opinie, mai întrebați o altă persoană cu experiență în domeniul respectiv. Unii au impresia că suntem dispuși să aruncăm cu bani pe geam doar pentru că așa ne zic ei.

Ghici ce firmă voi recomanda eu de acum când vine vorba de centrale termice și ce firmă voi critica? M-am săturat de specialiștii fără experiență. Voi nu?

Recomandă

4 Comentarii

  1. Mda ..si eu am avut perepetii de genul…nu imi mai mergea aerul conditionat…iau net-ul la puricat…dupa o analiza selectez o firma de reparatii AC sun…vin doi tipi se uita la centrala o desfac mai bajbaie.. verdict: trebuie schimbata nush ce placa ca s-a ars nush ce circuit – cost in jur de 500 de lei noi. Plus 70 de lei pt interventie. Dupa ce m-am usurat de 70 de lei…imi aduce prietenul meu un maestru cu vre-o doua telecomenzi dupa el care la fel face – drege- cerceteaza: verdictul: e stricata telecomanda. Reparatie telecomanda-30 lei, interventia -0 lei. Centrala a pornit fara nici o problema cu telecomanda reparata.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *