fbpx

Clipa când vrei să te lași de blogging

Mereu ai crezut că soluția magică pentru a avea un blog de succes este să scrii constant. Și ai scris constant, timp de câțiva ani, zilnic. Uneori mai bine, alteori mai prost, dar ai scris. Analize, opinii, interviuri, sfaturi, întrebări, sugestii, liste, recomandări, ideea e că ai scris. Și a fost ok, în timp ai crescut o audiență, ai adunat un număr de cititori care vin zilnic să vadă ce îți mai debitează creierul.

Totuși, au apărut niște probleme în viața ta, care te împiedică să mai scrii ca odinioară. Poate că îți renovezi casa, poate că familia are mai multă nevoie de tine, poate că nici inspirația nu te mai vizitează. Nu mai ai timp de 3-4 articole pe zi, uneori și unul dacă publici e bine. Nu mai apuci să scrii articole detaliate, un articol de 500 de caractere pare un vis frumos în multe din serile când obosit ajungi în fața tastaturii.

Și totuși, blogul se pare că o duce bine. Cititorii revin, ba chiar numărul lor e în creștere. La fel și numărul de abonați la feedul RSS, cifra de 1000 a fost depășită, deși când scriai constant și profund, zilnic, ea era un vis frumos. Nu mai zic de like-uri sau alte reacții prin social media.

Și atunci ai un moment de cumpănă. Stai și întrebi, tot ce credeai despre blogging este greșit, oare ar trebui să o lași mai moale cu bloggingul pentru a avea un blog mai bun? Unde greșești?

 

Recomandă

8 Comentarii

  1. Dude, eu zic asa. 3-4 posturi pe zi erau multe oricum. Eu n-am ajuns niciodata la cotele tale de trafic iar ritmul meu a fost cam de 20 de articole pe luna. Cu toate acestea fenomenul pe care il sesizezi tu se intampla si la mine. Ca scriu mai des sau mai putin, numarul vizitatorilor e constant, al abonatilor la fel si tot asa. Iar de lasat nu ma las! 🙂 Poate ca asta e solutia, sa nu mai scrii asa des. Stii tu, calitate, nu cantitate!

  2. pai vizitatorii vin poate mai des in dorinta de a citi articole noi, sa vada daca ai mai pus ceva..blogul va merge bine o perioada din inertie, apoi te vei trezi ca se reduce simtitor traficul

  3. Cred că ai ajuns în punctul în care simţi că unele chestii nu merită să fie repetate.

    Eu am observat că am ajuns în punctul în care nu mai vreau să scriu ca să îmi ating norma de un articol pe zi. Unele chestii nu merită spuse sau repetate sau alte chestii merită o analiză mai îndelungată şi un timp ca o idee să fie incubată (mai ales în cazul experimentelor sau studiilor de caz).

    Deci ceea ce înţeleg eu din tot articolul tău, este că ai ajuns într-o perioadă de “maturizare”, în ideea că preocupările tale zilnice şi proprităţile se schimbă şi afectează felul cum vezi tu blogul 🙂 şi rolul pe care îl joacă acesta în tot brandul tău personal.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *