fbpx

Cât de util e LinkedIn în România?

Vestea că LinkedIn a trecut de 100 de milioane de utilizatori la nivel mondial a apărut peste tot în presa online şi pe bloguri. 100 de milioane nu e puţin pentru o reţea care este dedicată profesioniştilor. Cu alte cuvinte, acolo nu agăţi, nu vezi poze cu prietenii, nu scrii mesaje aiurea, ci e strict pentru dezvoltarea profesională, extinderea reţelei de contacte, colaborări şi afaceri.

linkedin 100 milioane

Totuşi, nu pot să nu mă întreb daca LinkedIn e într-adevăr util în România. Folosesc reţeaua de vreo 2 ani, dar nu la modul intensiv. Adaug persoanele pe care le cunosc, am legat contul de blogul propriu, mai postez ocazional mesaje şi…cam atât.

Totuşi, nu am primit până acum oferte de colaborare pe LinkedIn, nu am fost căutat de firme care vroiau să mă angajeze, deci profesional nu pot să spun că am fost ajutat de LinkedIn. De fapt, dacă mă gândesc mai bine, m-a ajutat mult mai mult blogul să îmi găsesc un alt job sau să realizez colaborări pe diferite proiecte decât această reţea.

Aveţi cuvântul. Se exagerează cu avantajele ei sau folosesc eu greşit reţeaua? Voi folosiţi LinkedIn? Cu ce v-a ajutat până acum?

Recomandă

9 Comentarii

  1. LinkedIn este deosebit de util profesionistilor, acelor highly skilled specialsits

    nu spun ca nu esti unul, dar probabil faci ceva gresit

    foarte multi dintre prietenii mei cu studii, competente si experienta profesionala solide si-au gasit usor si repede job bine platit, mai ales in strainatate, fara sa caute, ci fiind ei contactati 😉

  2. Cat de util e in Romania? Probabil mai deloc. Atata vreme cat sunt mai mediatizate divorturile, arestarile si alte “mondenitati”, te poti astepta ca majoritatea angajatorilor (mici si medii) sa caute informatii despre un potential angajat il retelele mai “darnice” in informatii compromitatoare.

    Daca intrebarea este “cat e de util pentru romani?”, atunci lucrurile stau putin diferit, mai ales pentru cei care isi doresc sa plece din tara. Cred ca in tarile in care conteaza ca ai un MBA, ca ai experienta de lucrat pe proiecte/in companii importante, pentru aia e bine sa ai cont pe LinkedIN.

    Pe langa asta, in decursul timpului am observat ca datele de contact de LinkedIN sunt ceva mai corecte (sau mai complete) decat cele de pe alte retele sociale. In fond cine nu vrea sa fie contactat de Steve Jobbs? 🙂

  3. eu am primit 2 oferte de joburi prin linkedin. de la companii serioase. nu s-au concretizat, dar au fost, ceea ce ma face sa cred ca totusi e util si functioneaza. si nu lucrez in IT, ci in comunicare

  4. Pentru mine m-a ajutat in contextul european. Am primit prin LinkedIn o oferta de job de la Google pentru departamentul lor dedicat pentru Romania din Dublin. In plus, il folosesc eu atunci cand trebuie sa contactez anumite persoane si pot vedea prin ce cunostinte comune pot ajunge la acestea. Sau sa stiu ce pozitii noi au cunostintele mele cu care nu pastrez legatura prea des. Overall, cred ca e mai putin util momentan pentru noi job-uri (dar se va dezvolta in directia asta), insa e deja foarte util pentru noi proiecte punctuale unde ai nevoie sa contactezi anumiti oameni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *