fbpx

Datele de mai jos au fost prezentate la Webstock de către Madalina Uceanu, fondatorul PortalHR. Ele sunt rezultatele sondajului online realizat recent pe angajații în social media din Romania. Peste 170 de persoane au completat chestionarul.


Via Manafu.

Mi se pare interesant faptul că 31% dintre respondenți au declarat venituri cuprinse între 500 și 1000 de euro, ceea ce cred că e puțin exagerat. Cu alte cuvinte, nu cred că sunt multe firme, companii sau orice alt fel de entitate care să plătească 1000 de euro pentru un om care să se ocupe strict de social media, cel mai probabil punctul de reper este 500 de euro. Numai zic.

Haideți să o luăm altfel. Aveți o firmă , peste 50 de angajați, treaba merge bine, ați început să fiți mai atent la ce se vorbește despre brandul vostru. Uite așa ați realizat că este nevoie de un om care să se ocupe de imaginea și monitorizarea brandului online. Creare de conținut și conversații pe Facebook , Twitter, blog, forumuri, Youtube, monitorizare discuții etc.

Ați plăti aceea persoană cu 1000 de euro?

P.S: sunt dispus să mă angajez ca social media manager pentru 499 de euro. Mă vând ieftin, sub prețul pieței. Referințe la pagina Despre.

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
9 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Iulian Lita
27 septembrie 2011 09:23

apoi ce atributii are un social media manager… pff… pai intre 300 si 500 e prea destul in cazul asta:D era interesant de vazut cu ce se ocupa un social media specialist

Ana
Ana
27 septembrie 2011 09:38

Mie salariile mi se par valide pentru Social Media Manager in Bucuresti, tinand cont ca destul de putine firme angajeaza pe pozitia asta. Salariul in agentie se invarte pe la 600-800 euro pentru oameni cu minim 3 ani experienta de copywriter sau PR. Salariile mici mentionate in raport sunt rezultatul “internship-urilor”, respectiv oameni fara experienta, luati de pe bancile facultatii. Pe de alta parte, inca nu se face distinctia intre PR si Marketing in contextul Social Media, iar lucrul asta are un impact direct asupra salarizarii, de obicei in sensul negativ. Majoritatea celor care lucreaza in Social Media sunt oameni… Citește tot »

Ana
Ana
27 septembrie 2011 21:01
Răspunde către  Marius Sescu

🙂 eh

Plum Media (@plummedia) (@plummedia)
27 septembrie 2011 09:03

Cât e salariul unui specialist în social media în România http://t.co/VAkyxS6D via

Stefan Murgeanu
28 septembrie 2011 08:59

daca esti dispus sa accepti 499 EUR, sunt posibile 3 variante:

1. nu cunosti piata
2. nu te poti aprecia
3. asta e valoarea ta…

in oricare din cele 3 variante: de ce te-as angaja? 😉

Eu daca m-as pricepe la Social Media (din pacate inca nu ma pricep) nu as accepta mai putin de 1000 EUR

Stefan Murgeanu
28 septembrie 2011 11:45
Răspunde către  Marius Sescu

ironic au ba, vezi ca se poate interpreta gresit 😉 🙂

9
0
Lasă un comentariux
()
x