Câți bani face Google

In 2011, veniturile Google au fost de 37,9 miliarde de dolari. Rezultatele anunțate pentru 2012 depășesc estimările analiștilor, Google depășind 50 de miliarde de dolari la venituri, cu 36% mai mult ca în 2011, iar la finalul anului aveau 48,1 miliarde dolari cash. Majoritatea banilor provin din afișarea de reclame. Despre cum plimbă banii Google dintr-o țară în alta pentru a evita impozitele mari din State și de ce primiți facturile de la Google Adwords sau cecurile de la Google Adsense din Irlanda în alt episod.

google

Acum, pentru că tot se discută despre Facebook Graph Search și cum va afecta asta căutările pe Google,, să ne uităm un pic și la rezultatele financiare pentru Facebook. Nu au apărut încă cifrele pentru 2012, dar în 2011 Facebook a avut venituri de 3.7 miliarde dolari. De zece ori mai puțin ca Google, dacă vreți o comparație seacă. Așteptăm cu interes cifrele pe 2012.

Mda, cu siguranță Facebook va distruge Google cu noile opțiuni de căutare. Sunt sigur că Google e foarte speriat, mai ales că au la dispoziție și un sistem de operare (Android) care îi va ajuta să domine și încasările provenite din clicuri făcute pe mobil, că tot se discută despre creșterea timpului petrecut de utilizatorii de internet pe dispozitive mobile.

Ce are Facebook? O rețea cu peste un miliard de utilizatori, unde oamenii intră pentru a freca menta. Oricum ai formula, ăsta e adevărul. Da, fac bani din asta, afișarea de reclame targetate, bazate pe interes, Like-uri etc, dar nu se compară cu resursele Google și cu faptul că atunci când oamenii caută pe Google, chiar au intenția de cumpărare, spre deosebire de Facebook, unde nu au nici o intenție decât să se relaxeze.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
6 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Bucur

cum doreste caprioara apa rece de izvor asa le doresc eu mult succes in viitor :))

Yamasha

chiar daca lucrez cu google, mi-ar placea sa aiba concurenta de la facebook…nu e ok sa ai monopol nicaieri…

@bogdanmogo

RT : Câți bani face Google http://t.co/Kon0OEnw

Ioan Szabo Kovari

Diferenta majoră nu e neapărat la venituri ci la lichiditățile disponibile (cash at hand) ce oferă companiei o flexibilitate incredibilă în ce privește noile tehnologii. http://dailydividendalert.com/2012/09/25/10-forever-stocks-with-incredible-amounts-of-cash/

George Ginghina

In concluzie, Google face MULTI BANI!

Andreea

Facebook incepe sa castige din ce in ce mai multi “utilizatori” firme care isi promoveaza “marfa” insa tot pe google intra lumea sa ii caute :))