Ce este un blog?

Ionut a actualizat definitia blogului si propune varianta de mai jos:

Blogul este un instrument de comunicare pe internet, similar cu un website ca aspect(clasa proxima), folosit atat de persoane cat si de companii, in doua scopuri:

  1. pentru a publica rapid si usor informatii, opinii, si elemente multimedia, intr-un flux continuu, afisat de obicei in ordine invers cronologica,
  2. pentru a genera o conversatie in jurul acestora, prin intermediul comentariilor directe si al preluarii pe alte bloguri a acelorasi subiecte, prin metoda specifica numita “trackback”.

Mie mi se pare mai ok decat definitia blogului de pe Wikipedia:

Un blog (prescurtat de la expresia engleză web log, jurnal pe Internet) este o publicaţie web ce conţine articole periodice sau şi cu actualizare neîntreruptă, ce au de obicei caracter personal. Ca regulă actualizarea blogurilor constă nu în modificarea textelor de până acuma, ci în adăugiri de texte noi, asemenea unui jurnal, toate contribuţiile fiind afişate în ordine cronologică inversă. Acest gen de publicaţii web sunt în principiu accesibile publicului larg.

Pe langa definitia data de Ionut, pentru mine blogul inseamna o metoda facila de comunicare, inseamna networking, prieteni, online, acces la informatie, socializare. De cand sunt in blogosfera am cunoscut multe persoane pe care altfel nu le-as fi intalnit, mi-am facut multi prieteni si cel mai important, am crescut ca nivel de cunostinte acumulate, atat profesionale cat si conexe.

Blogul poate fi un tool fantastic pentru cei care vor sa se faca remarcati sau sa interactioneze cu altii in mediul online. Poate fi personal branding, networking, bani, influenta, putere si relatii. In acelasi timp, poate fi doar o pierdere de timp, daca nu il folosim cum trebuie.

Pentru voi ce reprezinta blogul? (moment profund de gandire interioara care ar trebui sa duca la un val de comentarii si dezbateri)

Recomandă prietenilor!10
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
disparut
Member

Pe mine blogul ma face sa ma simt important, dar in acelasi timp mai apropiat de cei care ma citesc si au preferinte si opinii similare cu ale mele.
E locul in care pot sa explic unui numar nelimitat de persoane cum si de ce gandesc intr-un anumit fel, dar in acelasi timp locul in care pot afla si opiniile si argumentele altor persoane cu privire la anumite chestii.
Apoi, inseamna bineinteles si socializare, prieteni, online, documentare, informare.

Lavinia Biberi
Vizitator
girmacearazvan
Member

Pentru mine blog = CMS si poti face ce vrei cu el

Dumitru Vocheacu
Vizitator

Ma bucur ca cineva se ofera sa i dea niste lamuriri.M-a ajutat cineva sa-mi fac un blog.am incercat chiar sa mi public niste insemnari.Ce nu inteleg eu, este caanmite insemnari pe care eu le consideram interesante,nu au fost pana acum comentate de nimeni.Nu stiu nici cum poate cineva sa citesca insemnarile mele!Nici eu nu stiu cum pot gasii alti blogari care m-ar interesa.Cum sa gasesc uo insemnare care m-ar interesa? De exemplu as vrea sa discut cu cei care comenteaza Teoria Relativitatii.Eu am gasit calea de a demonstra ca nu exista dilatarea timpului. Daca exista un efect de diminuare a… Citește tot »

ionut
Vizitator

pe mine ma relaxeaza scrisul

trackback

[…] diferit de ceilalti, nu sa te ascunzi in multimea de bloguri existente. Arunca o privire si asupra definitiei blogului si nu incerca sa devii un blogger […]

Andreea Dragomir
Vizitator

Pe mine ma relaxeaza cand ma exprim in scris pe blogul personal.

Fiind la inceput mi-ar prinde tare bine niste sfaturi pentru a ma dezvolta 🙂

http://myrelaxingroom.blogspot.ro/?m=1

Multumesc

Tina
Vizitator
Tina

Pentru mine blogul reprezintă o formă de socializare şi informare, mai profundă ca Facebook sau web-site-urile, deoarece într-un blog se  pune mai mult suflet. Intr-un blog persoana respectiva isi spune parerea sincer si isi exprima sentimenele mai bine. Blogul este o sursa excelenta de informare si de socializare intre blogger si vizitatori.