fbpx

Ce este un blog?

Ionut a actualizat definitia blogului si propune varianta de mai jos:

Blogul este un instrument de comunicare pe internet, similar cu un website ca aspect(clasa proxima), folosit atat de persoane cat si de companii, in doua scopuri:

 1. pentru a publica rapid si usor informatii, opinii, si elemente multimedia, intr-un flux continuu, afisat de obicei in ordine invers cronologica,
 2. pentru a genera o conversatie in jurul acestora, prin intermediul comentariilor directe si al preluarii pe alte bloguri a acelorasi subiecte, prin metoda specifica numita “trackback”.

Mie mi se pare mai ok decat definitia blogului de pe Wikipedia:

Un blog (prescurtat de la expresia engleză web log, jurnal pe Internet) este o publicaţie web ce conţine articole periodice sau şi cu actualizare neîntreruptă, ce au de obicei caracter personal. Ca regulă actualizarea blogurilor constă nu în modificarea textelor de până acuma, ci în adăugiri de texte noi, asemenea unui jurnal, toate contribuţiile fiind afişate în ordine cronologică inversă. Acest gen de publicaţii web sunt în principiu accesibile publicului larg.

Pe langa definitia data de Ionut, pentru mine blogul inseamna o metoda facila de comunicare, inseamna networking, prieteni, online, acces la informatie, socializare. De cand sunt in blogosfera am cunoscut multe persoane pe care altfel nu le-as fi intalnit, mi-am facut multi prieteni si cel mai important, am crescut ca nivel de cunostinte acumulate, atat profesionale cat si conexe.

Blogul poate fi un tool fantastic pentru cei care vor sa se faca remarcati sau sa interactioneze cu altii in mediul online. Poate fi personal branding, networking, bani, influenta, putere si relatii. In acelasi timp, poate fi doar o pierdere de timp, daca nu il folosim cum trebuie.

Pentru voi ce reprezinta blogul? (moment profund de gandire interioara care ar trebui sa duca la un val de comentarii si dezbateri)

Recomandă

11 Comentarii

 1. Pe mine blogul ma face sa ma simt important, dar in acelasi timp mai apropiat de cei care ma citesc si au preferinte si opinii similare cu ale mele.
  E locul in care pot sa explic unui numar nelimitat de persoane cum si de ce gandesc intr-un anumit fel, dar in acelasi timp locul in care pot afla si opiniile si argumentele altor persoane cu privire la anumite chestii.
  Apoi, inseamna bineinteles si socializare, prieteni, online, documentare, informare.

 2. Ma bucur ca cineva se ofera sa i dea niste lamuriri.M-a ajutat cineva sa-mi fac un blog.am incercat chiar sa mi public niste insemnari.Ce nu inteleg eu, este caanmite insemnari pe care eu le consideram interesante,nu au fost pana acum comentate de nimeni.Nu stiu nici cum poate cineva sa citesca insemnarile mele!Nici eu nu stiu cum pot gasii alti blogari care m-ar interesa.Cum sa gasesc uo insemnare care m-ar interesa?
  De exemplu as vrea sa discut cu cei care comenteaza Teoria Relativitatii.Eu am gasit calea de a demonstra ca nu exista dilatarea timpului.
  Daca exista un efect de diminuare a acceleratiei gravitationale,atunci si inventarea unei instalatii energetice, chiar perpeteum mobile, este posibil.
  Astept cu nerabdare comentariul Dvs.
  ing. D Vochescu

 3. Pentru mine blogul reprezintă o formă de socializare şi informare, mai profundă ca Facebook sau web-site-urile, deoarece într-un blog se  pune mai mult suflet. Intr-un blog persoana respectiva isi spune parerea sincer si isi exprima sentimenele mai bine. Blogul este o sursa excelenta de informare si de socializare intre blogger si vizitatori. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.