fbpx

Ce faci cu blogul când pleci în concediu

Una din întrebările arzătoare pentru orice blogger serios care vrea să plece în concediu este ce să facă cu blogul în această perioadă. Evident, nu poți pleca lăsând blogul în paragină, cititorii au așteptări, s-au obișnuit să fie informați sau să râdă citind articolele tale, deci trebuie să te asiguri că blogul e activ și cât timp tu te relaxezi cu picioarele în apa mării sau respiri aerul curat de munte sau … ambele.

concediu lepsa

Dacă faci o analiză scurtă a variantelor posibile vei ajunge la următoarele opțiuni pe care le poți folosi în concediu:

 1. Scrii și programezi din timp articole pe blog pentru perioada cât vei fi plecat în concediu. Dezavantajul e că ai nevoie de mai mult timp pentru a scrie articolele, partea bună e că cititorii aproape că nu vor simți deloc lipsa ta, decât poate ocazional, când vor remarca că nu le răspunzi la comentarii.
 2. Rogi alți bloggeri prieteni să scrie pe blogul tău articole cât timp vei fi în concediu. La varianta asta ai nevoie de un calendar editorial, e important să nu scrie toți bloggerii în aceeași zi iar în celelalte zile să fie pustiu pe blog. În plus bloggerii care publică pe blogul tău trebuie să fie de încredere, pentru a nu avea surprize la întoarcere.
 3. Nu faci nimic deosebit, doar pui un anunt pe blog în care spui că ești plecat în concediu și revii peste nu știu cât timp. Dacă te consideri un blogger activ nu recomand varianta asta, ea merge pentru un blog personal unde autorul scrie doar ocazional.
 4. Te asiguri că ai acces la internet acolo unde mergi în concediu și scrii la fel ca și până acum, cu aceeași frecvență. Pe varianta asta am mizat și eu în concediu anul ăsta, doar că uneori pot apare probleme, de exemplu nu ai deloc semnal în zona unde îți faci concediul.

Cum spuneam, pe varianta 4 am mizat și eu în concediul de anul ăsta. Aveam conexiune mobilă la internet printr-un modem de la RDS, mai aveam și internet pe telefonul mobil, deci am zis că pot pleca liniștit, voi avea suficient internet și timp să scriu câteva articole pe blog în 2 săptămâni.

Prima săptămână la mare a fost ok, internetul mobil de la RDS și pauza de după-amiază când toți dormeau îmi permiteau să scriu lejer pe blog, să verific mailurile etc. Când am ajuns la munte însă, la Lepșa în inima Vrancei, lucrurile s-au schimbat. RDS – semnal inexistent. Orange – semnal aproape inexistent, găseam 1 liniuță doar dacă lăsam mobilul fix într-o anumită poziție, pe o masă din restaurant, într-un colțișor. În consecință, mai slab cu scrisul pe blog de la munte, nu eram sadic să stau ghemuit la vânătoare de semnal.

E curios că pe Cosmote și Vodafone puteai vorbi lejer, deci cred că aveai și internet la discreție în zonă. Cum eu sunt fan Orange, am fost nevoit să mă relaxez fără internet, doar cu piscină, bere rece și peisaje care îți taie respirația. Nu a fost rău deloc, la urma urmei.

Morala, concluzia sau ce am învățat de aici?!? Nu te baza pe conexiunea la internet. Dacă pleci în concediu și vrei să fii sigur că pe blog vor apare articole noi pregătește materialele din timp și programează-le să apară în zilele când ești plecat. Eu așa voi face pe viitor.

Voi ce faceți cu blogul când plecați în concediu? Varianta 1,2,3, 4 sau aveți altă idee mai bună?

Recomandă

7 Comentarii

 1. Nu am prieteni de incredere, asa ca varianta 2 pica din start. De altfel prefer sa-mi administrez singur blogul si in general lucrurile in viata.
  De scris articole si de programat sa apara in perioada cat sunt plecat iar nu sunt de acord. Cititorii stiu ca eu sunt in concediu, asteapta detalii, poze, pareri si impresii din vacanta. Nu poti sa le intinzi nervii la maxim cu articole de umplutura.
  Acces la internet ar trebui sa existe peste tot intr-o tara din secolul 21, unde exista 3 retele de telefonie care se bat in oferte si servicii. Problema este ca internetul din creierii muntilor este doar in reclama, in realitate nu este. trist.
  Acestea fiind spuse prefer sa pun un anunt pe blog ca am plecat in vacanta si revin peste X zile. Daca am conexiune mai scriu si cate o impresie, daca nu …

 2. Si-aici intervine avantajul de a avea/a scrie pe un blog colectiv. Dar chiar si asa prefer sa programez cateva articole pentru ca nu se stie cand ceilalti vor ramane in pana de idei.

 3. Am mers şi eu pe varianta cu RDS modem, dar mi-am tras ţeapă. La Ocna Sibiului numai RDS nu prindea, în rest modem Orange da, modem RomTelecom da, Modem Vodafone da. Aşa că mi-am luat si Orange, să am acolo unde merge telefonul, adică aproape peste tot.
  Şi chiar dacă nu am blogul arhi cunoscut, deabia l-am trecut pe .ro, plăng dacă nu mă aflu în online mai mult de doua zile.:)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *