Ne facem cont pe Facebook și începem să adăugăm informații. Lucruri care ne plac, persoane pe care le cunoaștem, locuri pe care le vizităm, fotografii pe care le facem, ba chiar am ajuns să spunem Facebook-ului și cine apare în fotografiile noastre. Dacă folosiți rețeaua socială cel puțin de câteva ori pe zi în curând Facebook va știi lucruri pe care poate nici voi nu le știați, cel puțin nu conștient. Sau pe care poate le-ați uitat. E uimitor cât de multe informații oferim online, uneori fără să ne dăm seama.
Wolfram Alpha, motorul de căutare lansat în 2009 de care mai auzim din când în când, a revenit în atenția publicului cu o aplicație de Facebook – facebook report, care generează un sumar al informațiilor pe care Facebook le știe despre noi și prietenii pe care îi avem în rețea. Găsiți mai multe detalii pe blogul lor despre cum funcționează aplicația, practic trebuie să permiteți accesul la contul vostru de Facebook, ca ea să facă niște analize.
Pare banal, dar totuși, eu am aflat lucruri interesante despre activitatea mea în rețea:
- Am 29 de albume cu 873 de poze urcate pe Facebook. Mda, parcă sunt cam multe.
- Fotografia cea mai plăcută are 63 de like-uri. Asta. Aviz amatorilor, dacă nu aveți copii și vreți like-uri faceți rost măcar de o pisică, cică funcționează la fel de bine.
- 55% dintre prietenii mei sunt de femei, restul bărbați. Mi-aș fi pus probleme dacă procentele erau inversate, așa cred că e ok.
- 58% dintre prietenii mei sunt căsătoriți, 24% sunt într-o relație. De la o vârstă cauți stabilitatea…
- Majoritatea prietenilor sunt tineri, între 20-30 de ani.
- Cel mai în vârstă prieten are 58 de ani (sărumâna mama), cel mai tânăr 17 ani. Se pare că nu adaug prea mulți copii pe contul personal, oare am devenit prea conservator?
- Cele mai obișnuite nume printre prietenii mei sunt Alina, Anca, Andreea, Adrian și Andrei.
- Dacă e să ne luăm după preocupările comune, am mulți prieteni care au absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza, au joburi în domenii legate de internet, marketing, online sau sunt bloggeri.
Eu vă recomand și vouă aplicația, cine știe ce lucruri interesante veți afla despre voi și prietenii voștri de pe Facebook.
E interesant ce se poate obtine din datele de pe Facebook. Cand vezi cat de multe stie Facebook despre tine iti dai seama si ce reclame targetate ar putea livra.
Andrei, Facebook ofera deja reclame mai targetate decat AdWords. Poti alege intervalul de varsta, sexul, interesele, etc. Da, se poate si mai bine, avand in vedere informatiile pe care le are. Totusi nu inteleg de ce reclamele lor nu produc rezultate mai bune decat AdWords… Le-am incercat pe amandoua, iar AdWords a fost peste FB. Poate ne lamureste Marius.
Depinde pentru ce le folosești. Pe Facebook lumea stă pentru amuzament, pe când reclamele Google sunt afișate de obicei pe pagini unde lumea chiar caută informații despre acel produs sau serviciu. Cum ar veni, reclame Facebook pentru chestii de amuzament, relaxare, Google Adwords pentru lucruri serioase.
Cred ca ai dreptate, dar totusi cand vezi pe facebook o reclama legata de laptopuri sau asigurari auto (zic si eu asa) nu dai click numai daca esti interesat. Are potential FB dar din pacate nu le prea merge treaba cu PCP (parerea mea).
Foarte misto aplicatia. Ma gandeam cu groaza ca va trebui sa fac manual asta cand imi va creste pagina de Facebook. Bagat in Evernote sa nu uit de ea pentru a o folosi la momentul potrivit.
E pentru contul personal, nu pentru pagini, acolo Facebook oferă deja statistici.
Momentan e “cont personal” dar nu prea e nimic personal acolo. Scopul e sa o cresc si sa o transform in pagina…sau nu 🙂
hai sa vedem cum sar pedoberii acus:)) N-ar zice unu` ca are in lista niste minore ceva:)
[…] azi blogurile am aflat de la Marius că” există un site” așa cum există pentru orice, unde poţi găsi o sumedenie de date […]
Interesanta aplicatia, poate fi folosita ca baza de statistici pentru vanzarea de recomandari produse, servicii etc. pe paginile personale. La fel ca in cazul unui blog, ajuta sa poti spune ce expunere oferi:)
Nu m-am gândit la varianta asta.
Dar ai voie să vinzi produse pe paginile personale ?
Nu, orice acțiune legată de comerț sau participarea la concursuri trebuie făcută printr-o aplicație dedicată, fără a folosi facilitățile Facebook – share, like, comentarii, fotografii.
[…] Va recomand si voua aplicatia. Nu este un virus ca multe altele. E pe bune si … te pune pe ganduri! Eu am aflat de ea de la Marius Sescu. […]