fbpx

Trecem peste problemele legate de filtre, obiective, aparat, accesorii, lumina cea mai bună pentru o fotografie etc. Cea mai mare problemă a unui fotograf este că el nu apare în fotografii. Fiind preocupat să îi pozeze pe alții, să tragă cadru după cadru, să obțină fotografii de efect, el uită că din când în când ar trebui să zâmbească și el către obiectiv.

Cam așa pățesc și eu. De fiecare dată când mergem într-o excursie în grup mă trezesc promovat automat ca fotograf al grupului. Asta nu e o problemă, în fond îmi place să fotografiez, doar că din când în când mai dau aparatul și altora, în speranța că voi avea și eu o fotografie decentă. De exemplu weekendul ce tocmai a trecut am făcut o ieșire la munte. Din cele 350 de fotografii făcute, 3 sunt cu mine, făcute de altcineva. Am încărcat pe blog cea mai bună dintre ele:

Înțelegeți ce zic acum?

15 Comentarii

  1. Cipoc, telecomanda nu e de prea mare ajutor, instantaneele si reactiile nu pot fi planificate. Eu de cand mi-am schimbat aparatul am inceput sa nu-l mai las pe mana creatorilor de rebuturi. Era sa fac o criza de nervi cand am vazut-o pe una cum mi-a luat aparatul de pe masa, abia ridicandu-l si incerca sa-si faca poze gen duckface, Anul trecut eram pe Nikon si am fost la un gratar unde un idiot a tras 600 (sase sute) de poze in timpul in care a fost aparatul la el (eu fiind plecat pe dealuri). Sa nu mai spun ca am si un obiectiv pe M42, manual. Toti idiotii care pun mana pe aparat cand e ala montat fac minim 5 rebuturi.
    Si in incheiere: Ador sa dau lectii celor care au impresia ca eu am obligatia de a-mi tarai aparatul de 2 kile la gat prin munti ca apoi sa stau si sa editez raw-uri imediat ce ajung inapoi in Iasi, bineinteles, fara a simula vreo multumire. Cum le dau lectia de bun simt ? Las aparatul acasa si astept primul repros ca sa pot explica care e treaba cu favorul si obligatia.
    Azi nu prea sunt coerent, sper ca s-a inteles mesajul 🙂

  2. ce am inteles eu andrei din ce`ai zis: nu lasa aparatul tau pe mana nimanui..mai bine sa nu ai poze deloc cu tine decat ce-a patit marius mai sus

  3. Cipoc, la mine e mai usor de suportat. Majoritatea pretenilor mei au DSLR-uri 😀
    Da, raspunsul este da. Prefer ca poza din buletin sa fie singura mea poza decat sa ma enervez 🙂

  4. Marius, te-ar deranja daca as trata si eu subiectul asta la mine pe blog? M-am saturat sa le tot explic celor din jur, e mai simplu sa le dau un link 🙂

Lasă un comentariu