fbpx

Cum puteți salva timp când vă certați pe social media

Cel mai mare avantaj oferit de rețelele de socializare este că acum oricine are o opinie. În același timp, cea mai mare problemă cauzată de internet este că acum oricine are o opinie.

Plecând de la asta, mi-am amintit că am citit zilele astea o concluzie genială, legată de certurile de pe internet, indiferent de subiect, și de amestecul bulelor.

Trebuie să ne dăm seama că sunt oameni cu care mai poți dialoga și oameni care cred deja că știu adevărul absolut. Aici e cheia, să știi dacă mesajele postate sunt o invitație la dialog sau doar propagandă dusă până în pânzele albe.

Evident că toți suntem înverșunați în convingerile noastre, toți credem că avem dreptate, toți vrem să îi convingem și pe ceilalți că ceea ce noi zicem este adevărul absolut. Uneori chiar este.

Din experiență am constatat că cu cât o persoană e mai slab pregătită și informată pe un subiect, cu atât este mai înversunată în convingerile ei și va veni cu tot felul de argumente ilogice, chiar inventate, pentru a le arăta celorlalți că versiunea ei de realitate este cea corectă.

Ținând cont de cele de mai sus, atunci când dați pe Facebook de o postare și credeți că autorul se înșeală, indiferent de subiect, înainte de a aloca minute sau chiar ore în șir pentru comentarii și argumente întrebați-vă dacă persoana respectivă vrea să poarte un dialog sau deja are convingerile fixate, are o agendă stabilită în spatele ei.

E simplu, dați clic pe profil, dacă are toate postările pe același tipar, cu aceleași argumente, mergeți mai departe, ori e troll, ori crede deja că știe totul, și nici un argument pe care îl veți aduce nu îi va schimba opinia.

Cu plăcere, tocmai ce v-am salvat câteva minute sau ore pierdute aiurea pe net, în certuri cu străinii.

Poza e de aici7-year-old Yevheniia lives in #Kharkiv. Despite everything, she believes in peace for our country. A little girl recreated the mural of a child hiding under the Ukrainian flag, created by ChemiS, a street artist of Kazakh origin at a building in the district of Nusle, #Prague.

Recomandă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *