fbpx

Cel mai mare avantaj și cel mai mare dezavantaj al internetului

Mai vorbesc din când în când în când cu prietenii și revenim la ideea asta: Partea bună este că acum datorită internetului oricine are o voce. Partea proastă e că datorită internetului ORICINE are o voce. Știu, discriminăm veți zice, alea alea, dar hai să fim realiști, dacă nu era internetul nu am fi realizat cât de mulți proști sunt printre noi.

Nu e vorba de discriminare aici, ci de faptul că în epoca în care trăim oricine își poate expune opiniile, și asta vine cu două tăișuri. Poți ajunge să ai o voce puternică, să influențezi mii de oameni, să schimbi viața oamenilor în bine sau în rău, doar prin ideile tale.

Problema e când oamenii ăștia care îi influențează pe ceilalți propagă informații false. Uitați-vă la toată propaganda antivaccinuri, la dezinformarea legată de statul paralel și UE care ne vrea răul, la manipularea făcută sistematic pe o mulțime de site-uri, și asta e doar încălzirea.

Și mai trist e că acum oricine se crede specialist, și nu mă refer doar la social media și internet, ci la orice domeniu. Dacă stai un pic pe Facebook descoperi că taximetriștii știu cel mai bine cum ar trebui să fie rezolvată problema autostrăzilor, gospodinele știu mai bine ca un chef cum se face un Cordon Bleu, mamele ce abia au născut sunt experte în parenting, iar nea Gigi instalatorul îți dă oricând lecții de politică externă și macroeconomie.

Nu mai știi în cine să crezi, deoarece studiile, diplomele și anii pierduți de oameni ce se dedică unui domeniu sunt luate în derâdere, acum nu mai contează experiența, practica, ci doar cât de tare poți să țipi, și de regulă vocile oamenilor buni sunt acoperite de zgomotul de fundal.

Recomandă

2 Comentarii

  1. Admit ceea ce spui, dar nu este doar o problema a Romaniei. Cateodata avem impresia ca romanii sunt cu vaca, dar nu e deloc asa. Daca o sa te uiti pe youtube, la orice topic vrei, vei gasi informatii mult mai detaliate de la asa zisii specialisti, facute in engleza. Noi romanii avem impresia ca daca aveam o facultate suntem mai avizati in a ne da cu parerea decat cei care nu o au. Sunt de acord cu teoria conspirationala, si ca cineva promoveaza antitalente, dar antitalente existe peste tot. Vino pe continetul american, traieste printre ei, si o sa te minunezi, o sa-l iubesti pe gigi instalatoru.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *