fbpx

Uneori îmi dau seama cât sunt de naiv când vine vorba de afaceri, atunci când eu consider că e normal să fii corect și deschis cu clienții tăi și vin oamenii și îmi spun că nu e așa frate, foarte rar mai vezi asta în ziua de azi, e o junglă acolo. Nu mă înțelegeți greșit, știu că lumea e rea, dar totuși, dacă toți plecăm din start cu ideea de a trage o mică țeapă, de a mai ciupi 10 lei, de a ne fraieri partenerii de business, mai putem crește o afacere pe termen lung?

Vorbind pe subiect, am zis în articolul despre cum lucrăm noi la agenție cu clienții că nu mi se pare corect să promovezi în același timp mai mulți clienți ce vând aceleași produse către aceeași audiență.

Cum ar veni, vine clientul 1 care vinde rochii de damă, eu încep să îl promovez pe internet prin crearea de conținut, social media, Google Adwords, Facebook Ads etc, încep să cunosc piața. După aceea vine clientul 2, care vinde tot rochii de damă, și eu fac același lucru, îi iau banii promovându-l și concurând cu clientul 1, care deja mă plătește.

Sigur, mi-ar fi mult mai ușor să lucrez și pentru clientul 1 și pentru clientul 2, volumul de muncă e mai mic, deja știu piața, dar ar fi ca și cum aș încerca să vând la 2 tarabe. În final clienții vor afla, și chiar dacă nu vor afla eu tot nu aș dormi prea bine noaptea.

Totuși, am primit mai multe comentarii de la oameni care mi-au explicat că multora din domeniu li se pare normal să facă așa. Eu nu cred că e corect, nici când vine vorba de marketing online, nici de PR sau social media.

Singura variantă în care chestia asta mi s-ar părea acceptabilă ar fi dacă le-aș spune clienților și ei ar accepta, dar pe de altă parte, ce client ar fi suficient de nebun încât la întrebarea: Auzi, știu că mă plătești pentru a te promova, a îți crește vânzările, dar vrea și concurența ta să mă plătească, ești de acord să lucrez și pentru ei și pentru tine?

Și uite, de asta nu are ursul coadă, că o vinde de prea multe ori în pădure.

RECOMANDĂ
  • 14
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
6 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
alex
14 mai 2018 15:20

Onestitatea e tot mai rar intalnita la oameni, in general! Nu intr-un anumit domeniu. Legat promovarea pe care o faci, ai dreptate oarecum. E dificil sa sustii doi concurenti directi. Macar daca unul ar vinde rochii de dama SH, ar fi fost altceva.
In schimb, eu scriu advertoriale despre produse similare fara nici o problema. Interfete diferite, pret pretul licentelor fiind diferit, compania dezvoltatoare e alta, alta politica, unii nu iti doresc mare trafic cat isi doresc unul sau doua link-uri.

Postolachi Dumitru
Postolachi Dumitru
15 mai 2018 11:50

E o situație în care poți să promovezi două sau mai multe magazine care vând rochii de seară: atunci când faci marketing afiliat și bugetul PPC este 100% al tău.

lucia
lucia
7 octombrie 2019 21:34

Adica cand ai un client, nu mai accepti si al doilea? Si atunci care e diferenta? Ca e acelasi domeniu sau altul, nu tot acelasi numar de ore facturezi pentru un client? Adica pare nepotrivit, dar daca stai sa te gandesti, nu e chiar asa.
Nu stiu, poate imi scapa mie ceva…

6
0
Lasă un comentariux
()
x