fbpx

Cifre despre social media în România – noiembrie 2011

Facebook începe să stagneze, cu 3,847.600 utilizatori, similar cu numărul de utilizatori de luna trecută. Asta arată că România intră în categoria țărilor unde Facebook nu mai crește organic, ajungând la maturitate. Acum creșterea rețelei este dată de țările din lumea a treia, unde rețeaua începe să își facă simțită prezența. Oricum, spune multe lucruri faptul că jumătate din utilizatorii unei țări sunt deja pe Facebook. Ghici unde vor merge tot mai mult bugetele de promovare online?

LinkedIn are 558.533 utilizatori în noiembrie 2011, fapt ce mă bucură. Țin minte că la începutul anului erau în jur de 400 de mii, deci rețeaua e tot mai populară și la noi. Câți o folosesc la adevăratul potențial e discutabil, dar cred că în anumite domenii, de exemplu IT, LinkedIn a înlocuit de mult Ejobs și Bestjobs pentru recrutare.

Twitter stagnează cu 51.122 utilizatori. Sincer să fiu nu cred că va mai crește prea mult, de exemplu nu văd 100.000 utilizatori de Twitter în România prea curând. Dacă nu a crescut până acum, nici de acum nu se vor mai întâmpla miracole, decât dacă nu apar schimbări importante în modul de utilizare al serviciului de microblogging sau acesta este promovat puternic de o companie, cum a fost cazul Facebook, promovată de către Vodafone. Twitter rămâne un serviciu neînțeles, mai mult pentru geeks și inițiați.

Toate cifrele mai jos, via Cristi.

Recomandă

4 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *